HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Informatieavond: veilig kopen in Spanje

Regelmatig wordt Rob Smulders als directeur van Mondi uitgenodigd om een lezing of presentatie te verzorgen of om als deskundige aan te schuiven in een tv-of radioprogramma. Zolang dit niet conflicterend is met de belangen van de leden gaat Mondi hier graag op in. We kunnen namelijk niet voldoende benadrukken dat iedereen succesvol een (tweede) huis kan kopen in het buitenland, ongeacht waar of via welke organisatie men uiteindelijk koopt.

Het vastgoedkantoor Azull beschikt sinds 1 juni 2016 over het keurmerk Mondi Approved en werd een dag later verkozen tot Vastgoedondernemer van het Jaar. Azull organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten op diverse locaties in België en centraal in Nederland. De eerstvolgende bijeenkomst in Nederland is op 15 november om 19:30 uur in Bunnik.

Wat mag u verwachten?
Presentatie Azull door Marleen de Vijt
Gasten ontvangen in acht stappen algemene en vooral praktische informatie over het koopproces en veilig kopen in Spanje:
 • Alle populaire regio’s in Spanje komen aan bod met belangrijkste verschillen. Van de Costa del Sol, Costa Blanca met onderscheid tussen Noord en Zuid, De Costa Cálida. De Balearen tot en met De Canarische Eilanden;
 • Aspirant-kopers worden geïnformeerd over de aankoopprijs met bijkomende kosten koper en de jaarlijkse te verwachten kosten waaronder (gemeentelijke) belastingen;
 • Bezoekers worden geïnformeerd op welke wijze inspectie- of oriëntatietrips worden georganiseerd;
 • U ontvangt informatie over de rol van de Spaanse notaris en waarom het zo belangrijk is om een onafhankelijke advocaat in te schakelen;
 • Gasten worden geïnformeerd wat er allemaal geregeld dient te worden voor en na de aankoop
 • U ontvangt voorbeelden van woningen uit diverse regio’s in prijsklassen rond 150.000 euro, 200.000 euro, 300.000 euro en 500.000 euro.
Presentatie Mondi door Rob Smulders:
 • Korte introductie van Mondi als belangenorganisatie;
 • De ontwikkelingen en het aanbod van woningen op de Spaanse vastgoedmarkt;
 • Selecteer zorgvuldig uw makelaar in Spanje uit ruim 185.000 aanbieders. Waar dient u op te letten bij de keuze voor een professionele en bonafide makelaar en hoe vermijdt u malafide partijen, eendagsvliegen en gelukszoekers;
 • De juridische QuickScan van een koopovereenkomst voordat u tekent;
 • Een must: onroerendgoedhandboek Wonen en kopen in Spanje;
 • Vanaf nu onbeperkt vragen stellen over een aankoop, bezit en verkoop van vastgoed in onder andere Spanje. Beschikt u nog niet over een Mondi lidmaatschap, dan wordt tijdens de informatieavond een Mondi lidmaatschap Plus* door Azull aangeboden voor de periode van een jaar.
Na de presentatie hebben gasten de gelegenheid om een persoonlijk gesprek te voeren met adviseurs van Azull en Rob Smulders van Mondi.

Om de avonden optimaal te kunnen voorbereiden is vooraf inschrijven noodzakelijk.
Als u zich aan wenst te melden, kan dat via Mark Verhulst, telefonisch 0800 022 0493 (vanuit Nederland), 0800/99 781 (vanuit België), via de e-mail of via de website www.azullspanje.nl.

* Enkel voor nieuwe leden, 1 lidmaatschap per familie en/of koppel.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 01-11-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten