HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Hypotheek buitenland

Goed hypotheekadvies is meer dan een zoektocht naar de hypotheek met de laagste maandlasten. Dit geldt zeker bij een hypotheek in het buitenland. In het buitenland gelden er andere regels en hypotheekvoorwaarden. Zonder deskundige begeleiding lopen aspirant-kopers van een (tweede) woning sneller tegen onaangename verrassingen aan in de vorm van een hogere hypotheekrente en/of kostbare verplichte (levens)verzekeringen.

Het advies van Mondi is om voor het oriëntatieproces te (laten) bepalen wat de financiële mogelijkheden zijn bij aankoop van een (tweede) huis in het buitenland. Daarvoor heeft Mondi jaren geleden een rekenboxmodule laten ontwikkelen, speciaal en kosteloos voor leden.

Liever zelf shoppen bij banken in het buitenland? Per saldo betaalt u onder aan de streep meestal een hogere totaalsom dan noodzakelijk. Het financieringstraject neemt dan ook meestal nog meer tijd in beslag en dan kan bij zowel de koper als verkoper tot frustratie lijden. Gemiddeld duurt een hypotheekproces in de Zuid-Europese landen al snel zeven tot twaalf weken. Let op dat bij aanschaf van een woning in het buitenland een financieringsvoorbehoud niet standaard wordt meegenomen in een koopovereenkomst.

Goed hypotheekadvies begint bij de inventarisatie van persoonlijke en financiële gegevens en een inkomenstoetsing op basis van de criteria van de banken.

Als u zich vervolgens gaat oriënteren om de huizenmarkt, weet u wat uw financiële mogelijkheden zijn en kunt u sneller schakelen, hetgeen uw onderhandelingspositie ten goede kan komen.

Rekenboxmodule
Voor alle populaire landen, zoals Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Oostenrijk kan Mondi in samenwerking met erkende hypotheekadviseurs een belangrijke rol van betekenis spelen en snel reageren. Voor leden zoekt Mondi uit of er ook hypotheekmogelijkheden zijn in andere landen. Door onderzoek ter verrichten en referenties na te trekken is Mondi ook in staat om een gratis haalbaarheidstoets te laten verrichten bij interesse in vastgoed op onder andere Aruba, Bonaire of Curaçao.

Indien u als lid van Mondi gebruik wenst te maken van een gratis haalbaarheidstoets voor een hypotheek in het buitenland, dan kunt u gebruik maken van de rekenboxmodule.
Als u geen lid bent van Mondi kunt u tegen een gereduceerd tarief de Hypotheek haalbaarheidstoets bestellen.

Volledigheidshalve vermeldt Mondi dat de belangenorganisatie geen fee of commissie ontvangt bij (toekomstige) transacties. Financieel en praktisch voordeel komt geheel ten goede aan onze leden.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 14-04-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten