HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScan Landen Wonen in het
buitenland
NieuwsThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Spanje inspiratie dag in Nederland

Afgelopen jaar kochten 1.599 Nederlanders een Spaanse woning, waarvan bijna 400 nieuwbouwwoningen. Dat de interesse in vooral moderne villa’s en appartementen als (tweede) huis toeneemt, is voor gerenommeerde projectontwikkelaars reden om de behoeften onder de Nederlanders te inventariseren tijdens een ‘Spanje inspiratie dag’ op zondag 15 april in Kasteel Maurik te Vught.

De inspiratie dag is bedoeld voor geïnteresseerde kopers in een (tweede) woning in Spanje, die op een zo objectieve mogelijke wijze worden geïnformeerd over de stappen en mogelijkheden van oriëntatie tot en met aankoop. Daarnaast kunnen bezoekers lezingen bijwonen over praktische en juridische aspecten bij aankoop van een woning in Spanje. Het thema ‘veilig kopen in Spanje’ komt uitgebreid aan bod. Deze presentaties worden tweemaal daags verzorgd door Rob Smulders namens de belangenorganisatie Mondi in samenwerking met mr. Martijn Bressers van Bressers Law, die als Spaans en Nederlands advocaat gevestigd is in Barcelona.

De Spaanse vastgoedwereld weet intussen maar al te goed dat ze hun bouwstijl moeten aanpassen aan de buitenlanders.“In Spanje zien we het heel duidelijk dat de interesse in een nieuwbouwwoning groot is. Wat niet iedereen weet, is dat ter bescherming van de consument bij aankoop van een nieuwbouwwoning in Spanje bij wet is vastgesteld dat een bankgarantie opgeëist kan worden door de kopende partij. En wat vooral opvalt, is dat we ook in het buitenland voor onze eigen smaak blijven gaan. De kopers van vandaag moet steeds minder weten van die typische Spaanse bouwstijl. 90 procent kiest voor een moderne Architectuur.” Marleen De Vijt, CEO van Azull.

Grote ramen en een open keuken

Om zo goed mogelijk aan de bouwwensen van de buitenlanders - en dan vooral die van de Nederlanders - te voldoen, vliegen voor zondag 15 april zes vastgoedontwikkelaars, goed voor 30 nieuwbouwprojecten, speciaal naar Nederland over. Opzet: de typische Nederlandse bouwwensen nog beter leren kennen. Want terwijl zelfs de grootste Spaanse vastgoedspelers tot voor kort vooral de idyllisch Spaanse casa gewoon waren, moet het tegenwoordig vooral strak en modern zijn.

“Een echt Spaanse woning heeft kleine ramen, uiteraard om zo weinig mogelijk warmte binnen te laten. Maar de Nederlander, die wil juist wél grote ramen, én airco. Hetzelfde met de keuken: in Spanje wordt een gesloten keuken als een pluspunt gezien, maar Nederlanders willen een open keuken met bij voorkeur een kookeiland. Het zijn dat soort zaken waar de sector in Spanje zich meer en meer aan aanpast.” Marleen De Vijt, CEO Azull

Las Colinas, eigenaar van een exclusieve golfclub en diverse gronden in de buurt van Alicante, is alvast één van de Spaanse vastgoedspelers die graag naar Vught afzakt.
“Als serieuze Spaanse vastgoedspeler kun je de buitenlandse markt nog maar moeilijk negeren. En kan je dus kan niet anders dan naar Nederland afzakken om te luisteren naar de wensen van toekomstige kopers” Francisco Moreno Pérez, Sales and Technical Director van Las Colinas

Convasa een familiaal aannemersbedrijf dat verankerd is aan de Mar Menor - een lagune met ongekende watersportmogelijkheden in het zuidoosten van de regio van Murcia - is van de partij. Nederlanders smaken heel erg de moderne maar toch heel warm en gezellige ingerichte huizen en villa´s. Convasa komt trouwens met een heel nieuw project naar Nederland: appartementen op wandelafstand van zee, met heel veel licht en grote terrassen en super scherp geprijsd.
“We zien het als onze plicht om aspirant-kopers van een (tweede) woning of beleggingsobject preventief te informeren om tot een succesvolle aankoop te komen. Vandaar dat we graag bereid zijn om op verzoek van Azull op geheel onafhankelijk wijze tweemaal een lezing te verzorgen. Op verzoek van Mondi zal de ervaren advocaat Martijn Bressers een presentatie verzorgen over de juridische aspecten. Het is eenvoudig om aan te geven wat er allemaal mis kan gaan tijdens de aankoop van een tweede woning, maar we concentreren ons liever wat er bij komt kijken om tot een succesvolle aankoop te komen, ongeacht waar of bij wie men uiteindelijk koopt,” aldus Rob Smulders namens de belangenorganisatie voor aspirant-kopers en eigenaren van vastgoed in het buitenland.

Praktische informatie
De Spanje inspiratie en informatie dag wordt georganiseerd in Kasteel Maurick te Vught op zondag 15 april van 10:30 tot 17 uur en is kosteloos bij te wonen na aanmelding via de website www.azullspanje.nl/kasteel-maurick of per e-mail via mark@azull.info.
Beschikt u nog niet over een Mondi lidmaatschap, dan wordt tijdens de inspiratiedag een Mondi lidmaatschap Plus* door Azull aangeboden voor de periode van een jaar.
Onder het genot van cava en heerlijke tapas kunnen gasten proeven van wat Spanje te bieden heeft. De organisatie is in handen van Azull, dat in 2016 werd verkozen tot vastgoedondernemer van het jaar. Marleen De Vijt: “Verwacht geen verkooppraatjes. Wij willen gasten vrijblijvend en objectief informeren. Eerlijk advies en een uitstekende dienstverlening, dat is waar Azull voor staat.” 

* Enkel voor nieuwe leden, 1 lidmaatschap per familie en/of koppel.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Marleen De Vijt
Datum: 06-04-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten