HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Publieksprijs Mondi award 2018

Over makelaars en bemiddelaars die betrokken zijn met de verkoop van vastgoed in het buitenland wordt nogal eens denigrerend gesproken in de trant van: “Er zijn veel cowboys actief op de internationale vastgoedmarkt”. Toch constateert Mondi sinds de eerste uitreiking van de Mondi Award 2005 dat er meer tevreden (circa 85 procent) dan ontevreden kopers van een huis in het buitenland bestaan.

De gedachte achter de publieke beoordelingen is dat bezoekers op Mondi.nl en Mondi.be direct kunnen zien van welke organisatie de dienstverlening als goed of als minder goed ervaren wordt. Met het plaatsen van een beoordeling helpt u andere bezoekers van de website bij het maken van een weloverwogen keuze. Dit maakt beoordelingen zo belangrijk en waardevol! Om de bedrijven met uitstekende beoordelingen die (in)direct actief zijn op de internationale vastgoedmarkt een hart onder de riem te steken, reikt Mondi dit jaar opnieuw de Mondi award uit.

100 procent publieksprijs
De Mondi award is een publieksprijs. Dat wil zeggen dat uitsluitend het publiek bepaalt aan wie de Mondi award wordt uitgereikt. Het publiek bestaat uit iedereen die in contact is geweest met een aanbieder, ongeacht of men nu gekocht heeft of is afgehaakt na een eerste kennismaking. Iedereen kan via het beoordelingssysteem zijn mening geven over de dienstverlening. De beoordelingen bepalen uiteindelijk hoe hoog een aanbieder op de ranglijst komt te staan en wie de Mondi award uiteindelijk wint. Wie de award in ontvangst mag nemen wordt dus bepaald door de mensen die aanbieders beoordelen. Mondi is hierin onafhankelijk en blijft onpartijdig.
Uitreiking
De Mondi Award 2018 wordt in januari 2019 uitgereikt aan de organisatie met de beste score. Er kan nog gestemd worden voor de Mondi Award 2018 tot en met 15 oktober aanstaande. Bent u erg tevreden over de begeleiding van de aankoop van uw (tweede) huis, hebt u opbouwende kritiek of heeft een organisatie het in uw ogen slecht gedaan? Selecteer de organisatie in het brancheregister via het beoordelingssysteem en deel uw ervaring.

Uiteindelijk mogen alle organisaties met positieve beoordelingen en een goede score zich vereerd voelen, dankzij de geverifieerde klanttevredenheid en een goede reputatie. Dat biedt perspectief voor de toekomst.

Ervaringen delen over organisaties, gerelateerd aan de internationale vastgoedmarkt

In het beoordelingssysteem kunt u ook via de landendossiers adviseurs beoordelen en raadplegen die zich (in)direct actief bezig houden met de aanschaf of bezit van vastgoed in het buitenland zoals advocaten, fiscalisten, belastingadviseurs, hypotheekadviseurs, architecten, gestors en verzekeringsadviseurs. Daarnaast kunt u per land organisaties beoordelen en raadplegen zoals onder andere luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven, banken, taalcursussen, verhuisbedrijven en verhuurorganisaties.

De passie
Als u de column Mondi faalt in haar doelstelling hebt gelezen (van bijna twee jaar terug), dan begrijpt u waarom het zo belangrijk is dat de internationale vastgoedmarkt verder professionaliseert. Juist door andere wetten en regels, taalbarrières, cultuurverschillen en andere gewoontes, nemen te veel aspirant-kopers (onbewust) risico’s, terwijl iedereen de gelukkige eigenaar zou moeten kunnen zijn van een (tweede) woning of beleggingsobject, ongeacht waar of via wie u uiteindelijk koopt. 

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 04-10-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten