HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Op zoek naar een bonafide makelaar

Het zal u maar overkomen. U bent in de gelukkige positie om een (tweede) huis te kopen in het buitenland en vervolgens gaat u met de verkeerde makelaar in zee.

april 2011 | tip van de maand

Het zal u maar overkomen. U bent in de gelukkige positie om een (tweede) huis te kopen in het buitenland en vervolgens gaat u met de verkeerde makelaar in zee. Achteraf begrijpen mensen niet waarom ze zo naïef hebben gehandeld. Als klap op de vuurpijl hoort u uit uw omgeving: We hadden je nog zo gewaarschuwd. De beste stuurlui staan altijd aan wal. Troost zoeken met de gedachte “dit had iedereen kunnen overkomen” verzacht het emotionele leed echter niet.

Sinds de dag dat Mondi als belangenorganisatie een feit werd, is de meest voorkomende vraag: Is makelaar ‘X’ betrouwbaar. En al jaren begint het antwoord met dezelfde strekking, mits de vraag gesteld is door één van onze leden.
We kunnen niet zeggen welke makelaar wel of niet betrouwbaar is . . .

In uitzonderlijke gevallen adviseren we dat het niet onverstandig dat het desbetreffende lid zich verder oriënteert. En natuurlijk verrichten we een antecedentenonderzoek, waarbij we ons zoveel mogelijk baseren op feiten en relevante gegevens.

Publieke beoordelingen
En dan hebben we natuurlijk ook nog de beoordeling van (aspirant-)kopers van een woning in het buitenland. Inmiddels hebben al heel wat makelaars zich hier op stuk gebeten, maar ook consumenten zoals mevrouw Van den Berg.
Met interesse heb ik over uw site gesurft, naar aanleiding van een aantal berichten vraag ik mij een aantal dingen af: Mondi is een belangenorganisatie voor kopers, hoe controleert u de berichten die worden achtergelaten op de site, is er een soort van achtergrond check?
Zo las ik ergens dat iemand schreef dat de (natuurlijk) positieve berichten over de organisatie door de bedrijven zelf worden gepubliceerd. Wordt er contact opgenomen met een slecht presterende organisatie en krijgt deze de kans een reactie te geven? Zo ja, wordt er dan eventueel indien nodig een nuancering gegeven? Zo nee, hoe wordt mogelijk schadelijke publiciteit die door rancuneuze kopers op de site wordt gezet tegengegaan? Ik ben erg benieuwd naar uw borging van uw onafhankelijkheid. In afwachting van uw spoedige reactie.

Met vriendelijke groet,
K. van den Berg 
De desbetreffende vraag is niet zichtbaar geworden onder een gepubliceerd artikel omdat mevrouw Van den Berg de verificatiecode die automatisch naar haar e-mailadres is verstuurd, niet heeft bevestigd. Dit kan betekenen dat een vals of foutief e-mailadres is doorgegeven bij de verplichte registratie. Het systeem heeft nog meer controlemiddelen: een IP-adres waarmee we de eigenaar van het e-mailadres kunnen traceren. Zo hebben we inderdaad al heel wat makelaars kunnen achterhalen die collega’s de grond in wilden boren en natuurlijk zichzelf de hemel in proberen te prijzen. Dit voorkomt niet dat het systeem helemaal niet is te manipuleren, maar dit is tot een minimum gereduceerd en de onafhankelijkheid van Mondi blijft gewaarborgd.

Meer weten over de publieke beoordelingen?
Lees dan het volgende artikel Publieke beoordelingen op Mondi.nl

Reactie van een makelaar per e-mail
Goedmiddag.

Leuk dat jullie dat zo schrijven. Hoe durf je.
Zij die aan jullie betalen voor publiciteit betrouwbaar????

U bent alleen onafhankelijk voor u zelf dit is niet allen een mening van mij maar ook van andere collega’s.
Het wordt tijd dit in uw publiciteit te vermelden.

Als u echt onafhankelijk wilt zijn!
Ons inziens is er maar een met een belang u.

Dit wilde ik even laten horen.

Met vriendelijke en zonnige groet,
Con un saludo atento,
Reactie naar makelaar van Mondi per e-mail
Geachte heer P,

Wilt u zo vriendelijk zijn inhoudelijk te reageren op het artikel? Waar bent u het niet mee eens?

U mag uw mening hebben, maar waar is deze op gebaseerd: vooroordelen of feiten?

En als u dan toch reageert, waarom dan niet in het openbaar onder het artikel.

Met vriendelijke groet,
Mondi, de belangenorganisatie

Rob Smulders
Directeur

De eerste vraag van de makelaar was overigens al in het artikel beantwoord: We kunnen niet zeggen welke makelaar wel of niet betrouwbaar is . . .
Overigens heeft Mondi criteria voor adverteerders, die voor iedereen te raadplegen zijn in de linkernavigatiekolom op deze website.

Mondi tip
Het Mondi lidmaatschap is bijzonder aan te bevelen voor (toekomstige) eigenaren van een woning of beleggingsobject in het buitenland. Of u zich nu in de oriëntatiefase bevindt, al een woning hebt aangekocht of deze weer wilt gaan verkopen, u zult ongetwijfeld veel vragen hebben en willen weten welke juridische, fiscale, financiële en praktische consequenties uw beslissing heeft.
 
Uitsluitend leden kunnen tegen meerkosten een quickscan laten uitvoeren van een koopcontract of dit contract laten verifiëren via een door Mondi gescreende advocaat.

Het Mondi lidmaatschap; uw voordelen op een rij


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 05-04-2011

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten