HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Ontwikkelingen derde kwartaal Spaanse huizenmarkt

Via verschillende bronnen zoals onder andere ST Sociedad de Tasación en Tinsa ontvangt Mondi ieder kwartaal cijfers over de ontwikkelingen op de Spaanse huizenmarkt. Beide vermelde organisaties houden zich ook bezig met taxaties van vastgoed in Spanje. De rapportages zijn interessant om te lezen en te delen met de leden van Mondi.

“Dit is het moment om toe te slaan op de Spaanse markt” kan wat genuanceerder bekeken worden met feitelijke achtergrondinformatie. Uiteraard zijn de marktontwikkelingen - zoals gebruikelijk -altijd sterk afhankelijk van de locatie van het vastgoedobject.

Buitenlanders, waaronder Belgen en Nederlanders richten zich nog steeds voornamelijk op de Costa Blanca en de Costa del Sol. Hierbij geldt dat een nieuwbouwwoning  behoorlijk in trek is. Maar Mondi ontvangt ook signalen dat meer projectontwikkelaars niet/minder bereid zijn om de bankgarantie te verstrekken bij aankoop van een nieuwbouwwoning. En dat is een slecht signaal. Ruim twee weken geleden publiceerde Mondi het artikel met de volgende quote:
“Als koper zou u voet bij stuk moeten houden en indien men weigerachtig blijft de bankgarantie te verstrekken, zou u op zoek moeten gaan naar een ander project.“
Raadpleeg voor meer informatie de publicatie Bankgarantie opeisen in Spanje.

De timing voor de aankoop van een woning in het buitenland is zeer persoonsgebonden. In algemene zin kan Mondi alleen maar adviseren om tot aankoop over te gaan als u een weloverwogen aankoopbeslissing kunt maken. Laat u dus niet opjagen en zeker deskundig en op onafhankelijk wijze begeleiden.

De Engelstalige versie van Spanish Residential Real Estate Trends is toegankelijk voor leden van Mondi.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Spanje
Bezoek regelmatig het landendossier Spanje en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 16-11-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten