HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Ondanks Corona blijft tweede huis binnen handbereik

We bevinden ons met zijn allen in een uitermate onzekere tijd. Wereldwijd heeft de Coronacrisis invloed op ons dagelijks handelen en ongetwijfeld zal COVID-19 een lange periode het dagelijkse nieuws blijven domineren. Toch constateert Mondi dat de animo in een (tweede) woning weer toeneemt en met name creatieve en actieve makelaars spelen daar handig op in.

Claus van Mierlo van Nicla Property Consultancy verzorgt virtuele bezichtigingen Vanaf medio maart reduceerden de bezoekersaantallen op de website van Mondi met ruim 50 procent. Vanaf april ziet de belangenorganisatie een licht herstel en sinds twee weken weten bezoekers Mondi weer meer te vinden. Aangezien circa 57 procent van de gasten die Mondi ontvangt, via zoekmachines op de website terecht komt, mogen we concluderen dat er dus ook weer meer gezocht wordt naar informatie over de aankoop, bezit of verkoop van een (tweede) woning in het buitenland.

Virtuele bezichtigingen
En ondanks alle beperkingen spelen creatieve makelaars handig in op de ‘nieuwe situatie’.
Claus van Mierlo van Nicla Property Consultancy: “Deze tijd verplicht de makelaars in Spanje tot creativiteit en zodoende heb ook ik deze lockdown nuttig besteed door me te verdiepen in virtuele bezichtigingen met behulp van 360-graden foto’s. Het idee van virtuele bezichtigingen speelde al veel langer door mijn hoofd en ik heb ook al jaren een camera waarmee de 360-graden foto’s gemaakt kunnen worden. Het ontbrak me echter altijd aan tijd om te onderzoeken welke software het meest geschikt is, hoe ik de foto’s het beste kan bewerken en om de algehele ‘work-flow’ onder de knie te krijgen.

De afgelopen weken heb ik dus benut om, naast de algemene werkzaamheden, de mogelijkheden verder te testen en dat is gelukt. Omdat iedereen in Spanje de laatste twee weken voor Pasen thuis moest blijven, kon ik niet veel buiten de deur doen, maar nu zelfstandigen vanaf maandag 13 april weer aan het werk mochten, ben ik direct aan de slag gegaan en heb ik de eerste digitale bezichtigingen toegevoegd aan de informatie van de woningen op de diverse websites.

Op deze manier is het tóch mogelijk om de gewenste woningen zowel van binnen als van buiten te bekijken. Gewoon vanuit uw eigen huis op uw eigen computer, laptop, tablet, smartphone of zélfs met een virtual reality bril. Vanwege de zeer goede reacties op deze nieuwe service heb ik al besloten dat dit ook na deze Corona-lockdown voortgezet zal worden en dat alle woningen een virtuele bezichtiging krijgen. Helaas moet ik me vanwege de huidige situatie beperken tot virtuele bezichtigingen van leegstaande woningen waarvan ik de sleutels heb, want ik mag nu eenvoudigweg niet naar bewoonde panden.”
 Wekelijkse videoboodschap en webinars

Marleen De Vijt van Azull speelt in op de vragen die binnenkomen over Corona en wat er leeft binnen het team door iedere maandag een videoboodschap te presenteren: “In 'Maandagen met Marleen' geven we elke maandag een antwoord op een vraag die leeft onder mensen die een tweede verblijf willen kopen in Spanje of die al een verblijf in Spanje hebben.
Daarnaast organiseren we webinars In acht stappen een huis kopen in Spanje. We leggen je haarfijn uit hoe je geen kat in een zak koopt!
De volgende webinars staan gepland voor 26 en 27 mei om 20:00 uur. Inschrijven en vervolgens deelnemen is gratis. Vanaf juni plannen we weer kleinschalige Spaanse informatieavonden in Mechelen, Oostkamp (Brugge), Grobbendonk (Belgische Kempen), Gent, Antwerpen en Hasselt, mits de overheid dit toelaat uiteraard.”

Aandacht voor passie
Mensen die er van dromen om een tweede woning in het buitenland te kopen, hoeven deze droom niet op te geven. Een goede voorbereiding is het halve werk en die begint vaak thuis door samen te praten, wensen uit te spreken, te oriënteren via internet en achtergrondinformatie zoals onroerend goed naslagwerken van Guide Lines te raadplegen.

Mondi wil op informatieve en objectieve wijze aandacht besteden aan nieuwswaardige ontwikkelingen zonder uiteraard het belang van onze leden uit het oog te verliezen. Makelaars met passie voor het vak zitten niet stil. Kent u een makelaar of projectontwikkelaar die zich in het Coronatijdperk op een proactieve manier blijft onderscheiden, laat het Mondi dan weten via het contactformulier.

Ben Suërs (mede-eigenaar Dormio Leisure Development) reageerde naar aanleiding van boven vermelde publicatie via LinkedIn naar Mondi toe:
"Met virtuele bezichtigingen hebben wij de afgelopen drie weken een viertal appartementen verkocht in Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa!"
Mondi was in de veronderstelling dat het hier dan zeker zou gaan om bestaande klanten die inmiddels voldoende ervaring hebben opgedaan en duidelijk wisten wat ze konden verwachten van een organisatie als Dormio. Gelukkig verifiëren we informatie en hieruit bleek dat we ernaast zaten. Na telefonisch contact met de heer Suërs bleek dat een nieuwe klant een bezichtigingsreis had geboekt, maar omdat deze niet plaats kon vinden, werd een virtuele bezichtiging georganiseerd. De klant kocht drie appartementen als investering. Een andere nieuwe klant kocht na de vituele tour één appartement. Dat is toch bijzonder in deze tijd en voor Mondi dus zeker ook de moeite van vermelden waard.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 01-05-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten