HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Liever een appartement of villa dan hotelkamer

Vakantiegangers boeken steeds vaker een eigen accommodatie voor het hele gezin vanwege de aantrekkelijke huurprijs, hetgeen voordeliger is dan de kosten voor hotelkamers. De populariteit om een eigen woning te verhuren, is de afgelopen jaren sterk gestegen. Toch waarschuwt Mondi voor al te rooskleurige geprognotiseerde verhuurrendementen.

Volgens een bericht van De Week – misschien wel het meest gelezen Nederlandstalige weekblad van Spanje – is de hotelbezetting in Benidorm het laagste in zes jaar tijd:
“De hotels in Benidorm kijken met bezorgdheid naar de voortdurende dalende bezettings¬cijfers in de hotels. Nadat juni en juli al tegenvielen, ging het in augustus wat beter als gevolg van het Spaans toerisme.
Maar in de eerste helft van september kwam het gemiddeld bezettingscijfer van de hotels niet hoger uit dan 91,8 procent, een percentage dat voor het laatst in september 2012 was gemeten. De verzamelde hotels hebben in de eerste 8,5 maand van dit jaar nu al 388.000 overnachtingen minder geteld dan in het voorgaande jaar. Dat was weliswaar een recordjaar maar dit jaar blijken vooral de Britse toeristen gekozen te hebben voor goedkopere zon- en zeebestemmingen zoals Turkije en Tunesië. Maar hoewel ook het aantal reizigers dat in de provincie aankwam via het vliegveld van Alicante is gedaald, is dat verschil minder groot dan de daling in het aantal hotelovernachtingen.

Het hotelpatronaat Hosbec trekt dan ook de conclusie dat ook veel mensen kiezen voor appartementen in plaats van hotels en dat het illegale aanbod van appartementen nog steeds groot is, ondanks de strengere controles van de autoriteiten. De gemeente Benidorm heeft, om de hotelsector te helpen, besloten voorlopig geen vergunningen meer af te geven voor individuele vakantieappartementen.”

Opmerking Mondi
Uit een poll van Mondi blijkt dat steeds meer mensen een tweede woning kopen als belegging. Zij zien de tweede woning als een melkkoe vanwege het aantrekkelijk verhuurrendement. Toch waarschuwt Mondi voor al te rooskleurige geprognotiseerde verhuurrendementen. Pas op dat u het rendement niet zelf voorfinanciert in de aankoopsom!
Als u in vastgoed wilt investeren, dan is het van belang om te weten of het afgesproken (gegarandeerde) rendement realistisch is. Als u beschikt over een Mondi lidmaatschap Premium, kunt u het rendement laten toetsen via Mondi. Stuur de geprognotiseerde rendementsberekening met beknopte achtergrondinformatie over de woning, voorzieningen en locatie naar (e-mailadres volgt onder dit artikel nadat u zich als lid hebt ingelogd) en u ontvangt een reactie: objectief, informatief en betrouwbaar.

Aanverwante artikelen
Regels verhuur tweede woning Spanje
Vakantiewoningen in Spanje moeilijker te verhuren

Geraadpleegde bron: De Week 

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 01-10-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten