HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Legaliseren van illegale woningen

In februari van dit jaar heeft Mondi een artikel gepubliceerd: ‘U laat zich toch geen illegale woning verkopen!’ Helaas is dit nog steeds aan de orde van de dag als het gaat om de aankoop van een (tweede) woning in het binnen- en met name in het buitenland.

Bij de aankoop van een woning wordt niet altijd de juiste aandacht besteed aan eerdere verbouwingen in het pand. Dat kan een vervelende verrassing zijn. Bijvoorbeeld als blijkt dat het zwembad, de uitbouw, serre of dakkapel zonder vergunning of in afwijking van een vergunning is gebouwd. Vaak komt dat aan het licht als de nieuwe bewoner zelf verbouwplannen heeft, een pand bijvoorbeeld wil splitsen of de woning wil verkopen. Onderzoek loont, omdat de gemeente tegen de nieuwe eigenaar handhavend kan optreden op grond van alleen het in stand houden van een niet vergunde verbouwing.

Nu is er een decreet in Turkije over het legaliseren van (deels) illegale woningen of ruimtes.
In samenwerking met een Turkse advocaat gaat Mondi een artikel publiceren over het 'Legaliseren van illegale woningen in Turkije' met aandacht voor:
  • Wat houdt het decreet precies in en hoelang is het geldig?
  • Hoe weten eigenaren of aspirant-kopers van vastgoed in Turkije of een woning legaal is?
  • Wat gebeurt er met (deels) illegale woningen in Turkije en wat zijn de consequenties voor (toekomstige) eigenaren?
  • Wat zijn de consequenties met de verkoop van een woning in Turkije als de woning niet volledig legaal is?
Dit artikel gaat over Turkije, maar is waardevol voor alle aspirant-kopers van een (tweede) huis in het buitenland of een recreatiewoning in Nederland. Aspirant-kopers besparen met name in het buitenland te snel op deskundigheid, terwijl onafhankelijke deskundigen veel geld en ellende kunnen besparen.
Vergeet niet dat andere wetten en regels - die in sommige landen zelfs per regio kunnen verschillen -, een taalbarrière, cultuurverschillen, andere gewoontes, malafide en onprofessionele partijen - ziet u niet aan de buitenkant – u (volledig) op het verkeerde been kunnen zetten.

Link naar de publicatie: Legaliseren van illegale woningen in Turkije

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 25-10-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten