HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Landregistratie in Portugal

Zorg dat uw perceel op de juiste manier is geregistreerd. De exacte registratie en oppervlakten was in Portugal een achtergebleven zaak. In het verleden gaven veel eigenaren de oppervlakte te laag op omdat ze dan niet zoveel belasting hoefden te betalen. Een andere reden was dat men eenvoudig weg gewoon niet de middelen had om de oppervlakte exact te bepalen: het waren tenslotte over het algemeen geen keurig rechthoekige stukken land!

De grenzen van het perceel werden aangegeven op de manier dat het bijvoorbeeld in het noorden grensde aan de grond van José, in het oosten aan de grond van Maria, in het westen aan de grond van Vitor en in het zuiden aan de openbare weg.

Nu gaf de begrenzing aan de openbare weg geen probleem, maar als José het merkteken of paaltje een paar meter opschoof dan was er een conflict en ook bij verkoop probeerde men nogal eens iets te annexeren. Dus veel werk voor advocaten!

Gelukkig is dat nu aan het veranderen met de invoering van BUPi (Balcão Único do Prédio)
Op een simpele en gratis manier kan men nu zijn grond registreren en dat is ook verplicht voordat men het onroerend goed kan verkopen.

De volgende stappen
Verzamelen van de benodigde documenten:
  • Identiteitsbewijs van de eigenaar;
  • Caderneta Predial (inschrijvingsbewijs van deze grond bij de belastingdienst);
  • Eventuele andere documenten die de indiener als eigenaar aanwijzen (koopcontract, erfrechtverklaring of een verklaring van de rechtbank).
Het BUPi beschermt uw grondbezit
Uw rechten als landeigenaar zijn pas gegarandeerd met de registratie van uw grond bij het BUPi. Het laten registreren van eigendommen bij de Portugese belasting- en douaneautoriteit is geen garantie voor eigendom.
Bijdrage: Herman van Katwijk is makelaar en eigenaar van Calvos Casas.
Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning. Als lid hebt u tevens toegang tot antwoorden met broninformatie op vragen die door andere leden zijn gesteld.

Waarom is het belangrijk om uw eigendommen te registreren?

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Herman van Katwijk
Datum: 21-03-2023

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten