HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Bulgarije op mijn verlanglijstje

Met lage prijzen, het lidmaatschap van de Europese Unie (EU) en de nakende toetreding tot de Eurozone kan Bulgarije zich in steeds meer aandacht verheugen.

De vastgoedmarkt van Bulgarije ontwikkelt zich stukje bij beetje. Met lage prijzen, het lidmaatschap van de Europese Unie (EU) en de nakende toetreding tot de Eurozone kan het land zich in steeds meer aandacht verheugen. Niko Vossebeld heeft sinds 2002 een appartement aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust. Hij vertelt zijn ervaringen aan Mondi.

“De afgelopen jaren heb ik met mijn gezin vakanties gevierd in diverse Europese landen,” vertelt Niko Vossebeld, “maar na een vakantie in 2001 aan de Zwarte Zeekust van Bulgarije ontstond bij ons een bepaald gevoel dat ons ertoe zette dit land vaker te bezoeken.” Dat gevoel komt niet zomaar ergens vandaan. Vossebeld roemt de combinatie van een verrassende keuken, een mild klimaat en een zeer vriendelijke bevolking.

Groeiend
“Een tweede woning stond al enige tijd op mijn verlanglijstje en na nog enkele bezoeken bleek Bulgarije ook een prettig investeringsklimaat te hebben. En hoewel de onroerendgoedprijzen op dit moment nog aantrekkelijk laag zijn, was dat enkele jaren geleden nog meer het geval. De tendens van waardestijging kondigde zich toen al aan, doordat het EU lidmaatschap in zicht kwam (Bulgarije is EU-lid sinds 2007) en het aantal toeristen was al sterk groeiend.”

Divers
Natuur en klimaat waren een belangrijke reden voor de voorkeur van Vossebeld voor Bulgarije. “Het klimaat is milder dan in landen als Turkije en Griekenland. Op een enkele hittegolf na is het aan de kust in de zomer zeer mild. En in de bergen in het binnenland is een hoge mate van sneeuwzekerheid. Dat is voor wintersporters natuurlijk erg interessant.” Het landschap noemt hij zeer divers, van de rivierdelta tot in de bergen.


Landendossier  
Landendossier Bulgarije Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Bulgarije
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 06-07-2008

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten