HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Informatieve belastingaangifte Spanje

Personen die resident waren in Spanje gedurende het voorbije jaar (2017) dienen de Spaanse fiscus onder bepaalde voorwaarden (opnieuw) te informeren over de buitenlandse bezittingen (buiten Spanje) die zij hadden tijdens het jaar 2017.

Hoewel de aangifte een informatief karakter heeft, en er geen belasting betaald hoeft te worden, wordt de informatie op deze aangifte wel gekruist met informatie op andere belastingaangiften en zijn de boetes voor onjuiste aangiften hoog.

Voorlopig geen afschaffing van de aangifte
Deze aangifte en de torenhoge boetes hebben veel stof doen opwaaien. Er zijn zelfs vragen gesteld aan Brussel met als doel om de aangifte af te schaffen omdat zowel de informatie als de boetes als buitensporig worden beschouwd.

Hoewel een aantal punten door de EU nader onderzocht worden, hoeft Spanje de aangifte niet af te schaffen omdat deze een effectief onderdeel vormt van het algemene anti-fraude beleid dat Spanje voert.

De aangifte moet worden ingediend vóór 31 maart 2018.

Bron: Euro Economics
Wel of geen aangifteplicht

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Jeroen Oskam
Datum: 15-02-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten