HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Het schriftelijkheidsvereiste bij de (ver)koop van een woning

Bijdrage mr. Barbara M. Nagelmakers: "Het recht dat op Curaçao geldt lijkt op het recht van Nederland. Het recht is echter niet hetzelfde. Ook bij het kopen van onroerend goed gelden op Curaçao net even andere regels dan in Nederland.

In Nederland wordt de particulier die een woonhuis koopt beschermd door, onder meer, het schriftelijkheidsvereiste. Dat vereiste houdt in, kort gezegd, dat de koop van een woonhuis door een particulier schriftelijk moet worden aangegaan.

In Curaçao geldt het schriftelijkheidsvereiste ook. Het schriftelijkheidsvereiste geldt in Curaçao echter niet alleen voor woonhuizen, maar voor alle onroerende zaken. De koop van een onroerende zaak moet in Curaçao altijd schriftelijk worden aangegaan.

Als niet aan het schriftelijkheidsvereiste is voldaan, dan kunnen zowel de koper als de verkoper de koopovereenkomst vernietigen zonder opgaaf van redenen. Daarbij is niet van belang of partijen consument zijn of werken in de uitvoering van hun beroep of bedrijf."

Auteur: mr. Barbara M. Nagelmakers is advocaat en verbonden aan Nagelmakers Advocaten op Curaçao.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed op Curaçao
Bezoek regelmatig het landendossier Curaçao en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning of vastgoedbelegging. Als lid hebt u tevens toegang tot antwoorden met broninformatie op vragen die door andere leden zijn gesteld.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door mr. Barbara M. Nagelmakers
Datum: 16-08-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten