HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Het Mondi beoordelingssysteem

Eén van de speerpunten van Mondi is het bevorderen van transparantie op de internationale vastgoedmarkt. Een belangrijk middel om dat te bereiken zijn de publieke beoordelingen. Iedereen die ervaring heeft met een aanbieder van een (tweede) woning in het buitenland, een recreatiewoning in België of Nederland of een dienstverlener die aan de internationale vastgoedmarkt gerelateerd is, kan deze beoordelen. Ongeacht of het gaat om een eerste indruk of om het daadwerkelijk doen van zaken.

De meest voorkomende vraag die Mondi sinds 2005 ontvangt, gaat over de betrouwbaarheid van makelaars en projectontwikkelaars. Nu kan Mondi niet per definitie aangeven wie wel of niet betrouwbaar is (uitzonderingen daargelaten), maar Mondi beschikt na al die jaren over veel relevante en feitelijke achtergrondinformatie en nuttige bronnen.

Zelf uw ervaring delen met organisatie

In het Mondi beoordelingssysteem kunt u zoeken naar een organisatie. U kunt filteren op onder andere land en branche. Staat een organisatie (die voldoet aan bovenvermelde criteria) er nog niet bij, maak hier dan melding van via het contactformulier onder vermelding van ‘organisatie toevoegen’ met vermelding van de bedrijfsnaam en websiteadres.

Treft u de organisatie wel aan op de website van Mondi, dan kunt u op de unieke bedrijfspagina de dienstverlening van de organisatie beoordelen, waar u ervaring mee hebt opgedaan door sterren toe te kennen en een persoonlijke motivatie in te vullen. Vergeet niet uw beoordeling goed te motiveren met bij voorkeur relevante objectieve informatie. De motivatie telt zwaar mee in de totale score bij de toekenning van het aantal sterren. Een goed onderbouwde motivatie kan een hogere score opleveren. U kunt desgewenst anoniem een beoordeling plaatsen. Om manipulatie proberen te voorkomen heeft Mondi een aantal maatregelen genomen. Vandaar dat u zich kosteloos dient te registreren of in te loggen.

Beoordeling door Mondi aanvragen
Uitsluitend Leden kunnen een antecedentenonderzoek via Mondi aanvragen over iedere organisatie die (in)direct actief is op de internationale vastgoedmarkt via de vraag- en antwoordmodule onderaan de pagina van het landendossier naar keuze.
Leden formuleren: 'Graag antecedentenonderzoek met vermelding van de bedrijfsnaam en het websiteadres van de organisatie die men beoordeeld wenst te hebben'. Mondi maakt dan een zo objectief mogelijk beoordelingsverslag, dat in een afgeschermde omgeving toegankelijk is voor alle leden. Zo weten leden ook met wie ze daadwerkelijk te maken hebben en of de organisatie gekwalificeerd is. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 01-09-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten