HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Het Mondi beoordelingssysteem op de schop

Veel aspirant-kopers zoeken via huizenportals naar hun favoriete woning in populaire landen als Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk en Oostenrijk, maar als je niet weet waar je op moet letten, is het eigenlijk vergeefse moeite. Misleiding ligt op de loer. U ziet wat de verkoper wil laten zien. Feiten kloppen vaak niet. De positieve kanten worden benadrukt. Een lokkertje brengt de aspirant-koper in verleiding om contact op te nemen en helaas blijkt maar al te vaak dat juist net die ene die woning recent is verkocht.

Een professionele makelaar met toegevoegde waarde, actief in de door u gewenste regio, kan op basis van uw wensen veel beter een inschatting maken hoe een shortlist voor bezichtigingen eruit komt te zien. Maar hoe selecteert u een bonafide vastgoedbemiddelaar?
Leden kunnen een antecedentenonderzoek via Mondi aanvragen over iedere organisatie die (in)direct actief is op de internationale vastgoedmarkt via de vraag- en antwoordmodule onderaan de pagina van het landendossier naar keuze. En dan heeft Mondi als belangenorganisatie ook nog het publiekelijk toegankelijke beoordelingssysteem.

Reviews kunnen een bedrijf maken of breken. Het is dus essentieel om hier zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan. Iedere vorm van manipulatie wil Mondi proberen te voorkomen. En daar hebben we soms onze handen vol aan. Een goede recensie is pas waardevol als deze beoordeling niet gemanipuleerd en dus oprecht is. Dit uitzoekwerk doen we graag voor leden. Helaas kosten uitgerekend beoordelingen van niet-leden bizar veel tijd om te kunnen beoordelen of het om een oprechte of neprecensie gaat. Die tijd willen we voor onze leden nuttiger besteden. Vandaar dat het beoordelingssysteem na ruim 16 jaar volledig op de schop kan.

Focus op professionele en gerenommeerde dienstverleners
Mondi wil het brancheregister anders gaan inrichten met de focus op -bij voorkeur Nederlandstalige- bonafide dienstverleners. Als leden van Mondi op zoek zijn naar een makelaar met grote toegevoegde waarde binnen een bepaalde zoekregio, dan moet men die makelaar via Mondi kunnen vinden. Datzelfde geldt voor advocaten, fiscalisten, hypotheekadviseur, verzekeringsadviseurs, erfrechtspecialisten, et cetera.
Inrichting brancheregister
Welke informatie willen leden kunnen raadplegen in het brancheregister?
Mondi is ook geïnteresseerd hoe professionele dienstverleners, actief op de internationale vastgoedmarkt, zien hoe Mondi het kaf van het koren kan scheiden?
Dat verneemt Mondi graag kort en bondig via het contactformulier.
Mondi maakt een inventarisatie van de reacties en zal hier op gepaste wijze op anticiperen. 


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 23-12-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten