HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Help we starten een Bed and Breakfast

Het is toch echt dè ultieme droom van echte avonturiers en levensgenieters: het starten van een Bed and Breakfast (B&B) in het buitenland. Tv-programma’s springen er handig op in, want het is toch vermakelijk om initiatiefnemers te volgen tijdens het opzetten en ondernemen van een B&B. Hoe meer er fout gaat, hoe meer televisiekijkers geïnspireerd raken om zelf iets te beginnen. Want het is niet moeilijk om tot de conclusie te komen: het kan altijd beter!

Naar inschatting negen op de tien initiatiefnemers om een B&B te beginnen in het buitenland doet dat uiteindelijk niet. De belangrijkste redenen om de droom te laten varen zijn:
  1. Geen inkomen/vermogen;
  2. Geen duidelijk businessplan met exploitatiebegroting;
  3. Geen doorzettingsvermogen.
Rob Smulders namens Mondi: “jarenlang heb ik lezingen verzorgd tijdens bijeenkomsten van Het Roer Om en de Emigratiebeurs en werd dan vaak aangesproken. Allereerst is het heerlijk om te zien met hoeveel passie mensen een nieuw leven willen starten. Maar om nou een B&B te beginnen zonder gedegen vooronderzoek, op een locatie ver van de bewoonde wereld, ver weg van de toeristen omdat het er zo heerlijk rustig is… En zonder voldoende vermogen is het bijzonder lastig om iets te kopen of creatieve afbetalingsovereenkomsten aan te gaan. Dan hebben we het nog niet eens over de te verwachten kosten voor de eerste jaren om zelf te kunnen (over)leven. ‘Maar we kunnen toch geld lenen bij een bank?’ Nee, dat is niet altijd vanzelfsprekend.

Mondi wil niet graag een droom uiteen laten spatten, maar we moeten eerlijk zijn en soms mensen tegen zichzelf in bescherming nemen. Natuurlijk laten we iedereen in zijn waarde. Ook al staan alle lichten op groen, in de praktijk kan een eigen B&B zwaar tegenvallen. Je bent continu bezig om het andere mensen naar de zin te maken en dat moet je ook wel liggen. Als dit al een wens is: niemand wordt rijk van het bedrijven van een B&B. Aan de andere kant zijn er ook voldoende prachtige voorbeelden hoe mooie initiatieven tot leven komen waarbij zowel de gasten als de ondernemers genieten. Iets zelf creëren en realiseren kan prachtig zijn. Het overnemen van een bestaande B&B is vaak wel een stuk eenvoudiger”.

Zelf een B&B beginnen?
Als u beschikt over een Mondi lidmaatschap premium, kunt u sparren met Mondi. Mondi fungeert dan als klankbord en geeft (on)gevraagd advies. Zijn de plannen levensvatbaar, dan kan Mondi u helpen van A tot Z, mede dankzij advocaten, fiscalisten, financieel deskundigen en praktische emigratiecoaches die u ondersteunen en aantoonbaar meedenken vanuit uw belang.

Aanbieding B&B's, hotels en lodges van Nederlanders wereldwijd
Een rijk geïllustreerd leesboek met sfeervolle interviews voor iedereen die graag over passies leest en inspirerend voor mensen die zelf grensverleggende ambities hebben.
Als u het boek We doen het gewoon! via Mondi bestelt en u gebruikt de couponcode B&B, ontvangt u 20 procent korting zolang de voorraad strekt.

Nog niet genoeg van ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’
Dit is het realityprogramma waarin vijf Nederlandse stellen worden gevolgd die een authentiek, vervallen huis op Sardinië hebben gekocht voor slechts één euro. De burgemeester van het Italiaanse dorpje Ollolai heeft dit geïnitieerd om het dorp nieuw leven in te blazen, omdat de bevolking veroudert en de lokale bewoners wegtrekken. Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop: de nieuwe eigenaren moeten hun vervallen casa opknappen en daarnaast een ondernemersplan realiseren waarmee ze een bijdrage leveren aan de plaatselijke economie.

Aanbieding boek Italiaanse toestanden
Humoristische korte verhalen over het emigreren naar Italië en de kennismaking met tal van karakteristieke Italianen.
Als u het boek Italiaanse toestanden via Mondi bestelt en u gebruikt de couponcode B&B, ontvangt u 20 procent korting zolang de voorraad strekt.
 Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 07-04-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten