HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Duinen met goudkleurig strand en een uitgestrekt dennenbos

La Marina is een gezellig dorp dat behoort tot de gemeentes Elche en San Fulgencio en is gelegen in de provincie Alicante. Deze idyllische kustplaats aan de Costa Blanca is ideaal voor een vakantie of om er permanent te wonen. De meeste van de 7.855 inwoners wonen in de Urbanisatie La Marina ten noordoosten van de oude kern van San Fulgencio. De Urbanisatie La Marina bevat verder de wijken La Escuera, El Oasis en Las Pesqueras (winkelcentrum).

Wat veel mensen niet weten is dat de gelijknamige en nabijgelegen kustplaats La Marina niet behoort tot de gemeente San Fulgencio maar tot de gemeente Elche met 2.487 inwoners.

De geschiedenis van San Fulgencio gaat terug naar de 18de eeuw toen de bisschop van Cartagena opdracht gaf om de moerasgronden van de rivier de Río Segura om te zetten in vruchtbare landbouwgrond. Aan de bisschop is dan ook de naam San Fulgencio te danken. In de jaren 80 kwam door de invloed van het toerisme in de gehele Vega Baja del Segura ook een grote stroom nieuwe bewoners de gemeente San Fulgencio bevolken. De nieuwe woonwijken (urbanizaciónes), veelal bedoeld voor de toeristische sector, zijn dichter bij de kust gebouwd dan de historische kern van San Fulgencio. De gemeente ligt dicht bij de kustplaatsen La Marina en Guardamar del Segura.

Ook nu nog is de grootste bron van inkomsten in de regio de toeristische sector. Veel toeristen doen La Marina - San Fulgencio aan waarbij voornamelijk wordt overnacht in villa´s en appartementen in de Urbanisatie La Marina. De lange brede zandstranden bij La Marina – El Pinet, grenzend aan een duingebied met pijnbomen, zijn schoon en zelfs in het hoogseizoen is er genoeg ruimte. Op diverse pleinen zijn horecagelegenheden en toeristische winkels te vinden als ook een gemeentelijk sportcomplex en zwembad. CasaLasDunas heeft dan ook in en in de omgeving van La Marina een diversiteit aan woningen in het koop en huur aanbod. Zowel appartementen in de buurt van het strand, villa's met eigen zwembad in de urbanisatie als finca´s midden in de natuur.

De gemeente is bereikbaar aan de oostkant (zeezijde) via de kustweg N-332 en aan de westkant via de autoweg CV-860. Diverse buslijnen van Vegabus verbinden de gemeente San Fulgencio en de Urbanisatie La Marina onder meer met Alicante, Orihuela, Elche en Torrevieja. De internationale Luchthaven Alicante ligt in El Altet op zo'n 27 kilometer afstand ten noorden van San Fulgencio.

Hoewel San Fulgencio niet direct aan de kust gelegen is, is het strand van het kustdorp La Marina - El Pinet op slechts een paar kilometer afstand gelegen. Voor meer vertier zijn toeristen aangewezen op de grotere stranden van Guardamar del Segura en Santa Pola en de populaire uitgaansgelegenheden van Torrevieja in het zuiden en Elche bekend om zijn vele palmenbomen in het noorden van de gemeente. Juist het milde klimaat en meer dan 300 dagen zon per jaar is de hele Costa Blanca de perfecte plaats voor uw verblijf aan de Middellandse Zee.

Dagelijkse vinden in diverse plaatsen markten plaats. In de oude kern van San Fulgencio is elke dinsdag markt en in de Urbanisatie La Marina op elke donderdag en zaterdag. De markten zijn deel van de Valenciaanse cultuur, en een geweldige kans om typische producten van deze regio te zien en proberen.

Ten slotte heeft La Marina, zoals ieder dorp of stad in Spanje, ook zijn eigen Patroonsfeesten. Deze feesten zijn ter ere van de patroonheiligen ‘San Francisco de Asís’ en ‘La Virgen del Rosario’ en wordt ieder jaar van 29 september tot 8 oktober gevierd. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld optochten met fanfares en vuurwerk.

Wat is er in de buurt?
Salinas de Santa Pola Nature Reserve
Santa Pola Salt Museum
Estadio Manuel Martínez Valero
palmbomentuin Huerta del Cura
Aquopolis Torrevieja Water Park
Elche Theatre
Basiliek Santa María
Habaneras Torrevieja Shopping Centre
Paleis Altamira
Playa Carabassi-strand

Deze bijdrage is geschreven door Rogier van Let, directeur van CasaLasDunas.
Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Spanje
Bezoek regelmatig het landendossier Spanje en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rogier van Let
Datum: 27-05-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten