HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Droom wordt nachtmerrie in ‘Ik vertrek uit Vlaanderen’

Regelmatig wordt Mondi geattendeerd op TV-programma’s, waarbij na de aankoop van vastgoed in het buitenland serieuze problemen ontstaan met financiële en emotionele consequenties als gevolg. Ik begrijp dat kijkers smullen van het leed dat anderen overkomt, maar ik kan als belangenbehartiger niet naar dit soort programma’s kijken, hoe vermakelijk een uitzending ook kan zijn. Het is allemaal te voorspelbaar en vooral pijnlijk. Daar worden kandidaten voor het programma ook op gecast. Er moet wel iets fout gaan.

Een krantenkop van het Belgisch Nieuwsblad Droom wordt nachtmerrie in ‘Ik vertrek uit Vlaanderen’.
De gedupeerde: “Als ik dit had geweten, had ik het nooit gedaan”.
Nu kan ik hierover hele wijze dingen zeggen, maar daar gaan de gedupeerden zich niet beter door voelen. In het artikel staat de volgende informatie vermeld: “Het gezin roept de hulp van een advocaat in, die hen de harde realiteit meedeelt. Ze zullen naar de rechtbank moeten stappen en dat kan hen makkelijk zo’n 20.000 euro kosten.”

Tja, dat doet pijn. Dit zou ook zo maar eens een veelvoud van het voorgespiegelde bedrag kunnen zijn. Hoeveel vermogen heeft men nog achter de hand. Wat heeft de advocaat de gedupeerden voorgespiegeld? In hoeverre treedt de advocaat daadwerkelijk op uit het belang van de slachtoffers? Is er sprake van conflicterende belangen? Welke afspraken zijn er schriftelijk met de advocaat gemaakt? Een procedure kan lang duren. Hoe tijd kan een gedupeerde het emotioneel en financieel volhouden?

Hoe triest het ook klinkt, maar boven vermelde vragen zijn doorgaans niet nodig zijn als voor aankoop een weloverwogen afweging is gemaakt om tot een succesvolle aankoop te komen. Bespaar nooit op deskundigheid en iemand die vanuit uw belang handelt.

Landen onroerend goed handboeken van Guide Lines
Als u op zoek bent naar informatie over de aanschaf of bezit van een woning in het buitenland, dan kan Mondi de onroerend goed handboeken van Guide Lines van harte aanbevelen. Deze boeken zijn een ‘must’ voor iedereen die serieuze plannen heeft om te emigreren of een tweede woning aan te schaffen. De boeken worden regelmatig geactualiseerd en er zijn updates beschikbaar. Raadpleeg voor alle beschikbare handboeken van Guide Lines de webwinkel.

Als u na het lezen van een desbetreffend handboek toch nog vragen heeft, dan hebt u als lid van Mondi de mogelijkheid om onbeperkt vragen te stellen via de vraag- en antwoordmodules onderaan de pagina’s van de landendossiers of themapagina’s naar keuze. Leden hebben vervolgens toegang tot antwoorden op reeds gestelde vragen van andere leden. Zo helpen we elkaar om tot weloverwogen keuzes te komen.
Voorkomen is beter dan genezen
Voor persoonlijke begeleiding adviseert Mondi het lidmaatschap Premium.
Direct naar Mondi lidmaatschappen en diensten.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 12-11-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten