HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Bizarre opleving Franse onroerendgoedmarkt

Sinds de lockdown vanwege Corona in Frankrijk is opgeheven vechten potentiële kopers om een woning op met name het platteland. Geplande bezichtigingen van aspirant-kopers worden gecanceld door de makelaar, want de woning blijkt net verkocht te zijn. Huizen die al jaren te koop staan, worden ineens tegen de vraagprijs verkocht of zelfs overboden. Kopen zonder voorbehoud of opschortende voorwaarden is kennelijk normaal, want het risico lopen dat de woning aan iemand anders verkocht wordt is onaanvaardbaar.

Tja, drie maanden noodgedwongen in een klein appartement van boven het miljoen vertoeven in Parijs is kennelijk ook niet prettig. En omdat de Britten -nu met een meerderheid- tegen de Brexit zijn, zoeken steeds meer met name Engelsen hun heil op het Europese vasteland. Dus dan maar een riante woning met een fors perceel voor wat meer bewegingsruimte voor een relatief lage prijs. Vrijstaande woningen op het platteland in de bijvoorbeeld de Dordogne met een prijskaartje tussen 200.000 tot 500.000 euro zijn bijzonder gewild. Dat er het nodige opgeknapt dient te worden aan de woning is bijna een pré. Dan slaat de verveling minder snel toe.

Economisch zal Frankrijk hoge offers moeten betalen met vele massaontslagen in het vooruitzicht. De Franse economie zal als gevolg van de coronacrisis dit jaar naar verwachting met elf procent krimpen. Die voorspelling deed de Franse minister van Financiën Bruno le Maire. Het kan niet anders dat dit serieuze consequenties zal hebben voor de prijzen op de huizenmarkt. 
Aan de andere kant: geluk stel je niet uit, maar hoe hoog mag het prijskaartje zijn?
Tijd om een bouwkundig en -technisch rapport te laten samenstellen gunt de koper zichzelf niet. “Anders vissen we misschien wel achter het net,” wordt dan gesuggereerd. De banken weten wel beter, hypotheken worden lastiger verstrekt. Onheil financiert men niet! Alle signalen maken duidelijk dat het sentiment toch de markt bepaalt, de kopersmarkt is plotseling veranderd in een verkopersmarkt. Wie gaat hierin mee?
Voor de liefhebber die houdt van de echte Franse leven Statig dorpshuis te koop in Alet les Bains

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Frankrijk
Bezoek regelmatig het landendossier Frankrijk en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 30-06-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten