HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Zo koop je een huis in Spanje

Recent is er een nieuw boek verschenen voor aspirant-kopers van een (tweede) huis in Spanje. Dit praktische boek is geschreven door een gepassioneerde makelaar. De auteur vertelt je alles wat je moet weten over de verschillende Spaanse Costa´s en eilanden maar ook bijvoorbeeld over verhuren en rendement halen, waar die zogezegde koopjes zitten en hoe je een aankoop nu het beste kunt aanpakken.

We hebben het over Marleen de Vijt, gediplomeerd makelaar en mede-eigenaar van het Spaanse makelaarskantoor Azull. Eerder werd Marleen uitverkoren tot Belgisch vastgoedondernemer van het jaar en bereikte ze de finale van WOMED Award, een prijs voor onderneemster van het jaar en inspirerend ondernemerschap en is Azull Mondi Approved, waarmee we als belangenorganisatie ver vooruitlopen op de Europese regulering van het beroep makelaar, zonder het belang van on zelden uit het oog te verliezen.

Dat Marleen inspirerend is, kan ik als directeur van de belangenorganisatie Mondi beamen. Het ligt in de lijn der verwachting dat het boek een mooi marketinginstrument zou zijn voor haar makelaarskantoor. Echter, met die intentie is het boek niet geschreven. Marleen wil mensen die een verblijf in Spanje willen kopen, informeren over zowel de positieve als negatieve aspecten. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat Marleen de huizenmarkt in Spanje eerder kritisch en genuanceerd benadert, dan dat ze valse verwachtingen wekt of de situatie te rooskleurig voorstelt. Azull organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten en inspiratiedagen, waar ik als spreker te gast ben. Het is prettig om te constateren dat Marleen de volledige focus heeft op het informeren van bezoekers in plaats van het promoten van Spaanse projecten en woningen. Als die aanpak de mensen aanspreekt, komt de volgende stap vanzelf.

Diezelfde werkwijze komt weer terug in het boek ‘Zo koop je een huis in Spanje’. Informatief, inspirerend en geschreven door iemand die aspirant-kopers soms ook tegen zichzelf in bescherming wil nemen. Marleen neemt geen blad voor de mond en informeert de lezer preventief.

Kortom: een absolute aanrader voor Belgische en Nederlandse aspirant-kopers van een woning in Spanje!
Zo koop je een huis in Spanje | prijs 22,95 euro Direct bestellen


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 19-12-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten