HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScan Landen Wonen in het
buitenland
NieuwsThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Welke toerist is welkom in Spanje deze zomer?

Blog: "Het zijn geen gewone tijden. We duimen dat je samen met je familie en vrienden zo veel mogelijk gespaard blijft van de coronamiserie. Ik zag een bericht passeren op VTM: ‘Spanje denkt eraan om deze zomer geen buitenlandse toeristen toe te laten’. Hoe kunnen we er voor zorgen dat onze klanten dit jaar toch nog huurinkomsten genereren in juli, augustus en de nazomer?

Wij hebben ook geen glazen bol maar ik denk dat het voor iedereen vrij duidelijk is dat de kans klein is dat buitenlandse toeristen massaal naar Spanje gaan (mogen) komen deze zomer. Anderzijds denken we dat de kans klein is dat de Spanjaarden massaal hun land gaan verlaten deze zomer, als het al mag. Onze voorzichtige conclusie is dat de Spanjaarden meer dan anders, als ze de centen hebben, op vakantie gaan in eigen land.

Want volgens specialisten uit de toeristische sector en psychologen is niets anders dan menselijk om je zelf na de lockdown zo snel mogelijk te belonen met een ‘little luxery’ zoals een vakantie aan zee. En anderzijds zou er meer vraag kunnen zijn deze winter voor een langer verblijf aan de kust.

De kustregio’s van zuidoost Spanje zijn veel minder getroffen dan zwaar getroffen steden zoals Madrid en Barcelona. Er is een markt voor mensen die een tweetal maanden of langer weg willen uit de grote steden in Spanje. Omdat ze vrezen dat het virus daar sneller terugkomt of omdat, in geval van lockdown, ze liever aan zee in een huisje met tuin of appartement met balkon in de zon zitten dan in het binnenland.

Hoe kan jij daar nu je voordeel mee doen en hoe pak je dat best aan?
Bel of mail je verhuurkantoor vandaag nog en vraag om je pand ook aan Spanjaarden te promoten. Als je zelf je huur organiseert, zorg dat je pand ook online goed zichtbaar is in Spanje. Kijk ook naar je tarieven voor langere termijn verhuur in de winter. Beter een korting van tien tot vijftien procent dan geen huur!"

Deze blog is geschreven door Marleen de Vijt, zaakvoerder van Azull.
Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Spanje
Bezoek regelmatig het landendossier Spanje en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Marleen De Vijt
Datum: 15-04-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten