HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Vraag naar Spaans vastgoed groeit onverminderd door

Volgens de recent gepresenteerde cijfers van de Registradores de España steeg de gemiddelde prijs van Spaanse woningen in 2017 met 7,6 procent.

Het jaar 2017 is afgesloten met 464.233 geregistreerde verkopen, het hoogste jaarlijkse cijfer sinds 2008. De markt voor bestaande woningen groeide met 15,8 procent. De markt voor nieuwbouwwoningen stijgt voor het eerst sinds lange tijd met maar liefst 11,3 procent.

Aankopen door buitenlanders
Het vierde kwartaal van het jaar werd afgesloten met het hoogste percentage aankopen door buitenlanders in de laatste acht kwartalen, 13,6 procent van de totale aankopen werd gedaan door buitenlandse huishoudens. Voor heel 2017 werd 13,1 procent van de aankopen gedaan door buitenlanders, oftewel 60.814 geregistreerde verkopen.

Volgens de ranking voor buitenlandse nationaliteiten lopen de Britten in het vierde kwartaal voorop met 15,6%, gevolgd door Fransen (8,2%), Duitsers (7,8%), Zweden (7,1%), Belgen (6,8%), Italianen (5,2%), Roemenen (5,1%), Chinezen (4,2%), Marokkanen (3,6%) en Russen (2,9%) Nederlanders komen net niet in de top tien voor, maar staan inmiddels op de elfde positie met (2,7%).

Bron: Registradores de España

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 24-02-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

aanmelden
De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten