HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Vakantie in Oostenrijk: gastvrij en veilig

Kunnen wij nu wel of niet komende zomer op vakantie naar Oostenrijk? De Oostenrijkse accommodatie verschaffers openen de 29e mei hun deuren. De grenzen tussen Nederland en Duitsland waren niet dicht; de opening van de grenzen tussen Duitsland en Oostenrijk staat vooralsnog gepland voor de 15e juni. Wachten is op het moment dat Oostenrijk door Buitenlandse Zaken van code oranje op geel of groen wordt gezet.

beeldmateriaal © Thiebout van den BerghZekerheid door Coronvirus-testen
Voor gasten -uit binnen-en buitenland- is in tijden van het Corona virus, de grootst mogelijke veiligheid een doorslaggevende factor.
Ons doel is, de risico’s van de pandemie in Oostenrijk zoveel als mogelijk te reduceren om zodoende een zorgenvrij en veilig vakantieverblijf te realiseren.

Oostenrijk als een van de eerste landen

Oostenrijk zal een van de eerste landen zijn, waarin, landelijk, medewerksters en medewerkers van een gehele branche- toerisme-, regelmatig kunnen worden getest op COVID-19. Door middel van deze regelmatige tests, wordt een maximum aan zekerheid, ook direct bij de accommodatieverschaffers, nagestreefd.

De eerste tests in de bedrijven starten al voor de 29e mei in meerdere pilot-regio‘s.

65.000 personen
Na een pilot in 5 regio’s, is het doel, vanaf juli, liefst tot 65.000 medewerksters en medewerkers in alle Bundesländer regelmatig te laten testen.
De bedrijven die meedoen, zullen een zichtbaar kenmerk krijgen zodat het duidelijk te zien is dat hun medewerksters-/medewerkers regelmatig worden getest. De kosten worden door de Oostenrijkse Staat gedragen en zijn onderdeel van de screeningstrategie.

Campagne 'Vakantie in Oostenrijk' start
De succesvolle strijd tegen het Coronavirus, ligt ten grondslag aan het feit dat wij het toerisme, na wekenlange restricties, weer kunnen opstarten.

Daarmee is vakantie in Oostenrijk, het land van de gastvrijheid, over enkele dagen weer mogelijk. In eerste instantie gaat het over vakantie in eigen land. Verder zulen wij reclame maken gericht op gasten uit buurlanden zoals bijvoorbeeld Duitsland. Uiteraard zolang de gezondheidscijfers daar net zo stabiel blijven als in Oostenrijk.

40 miljoen euro extra promotiebudget
Er zal daarom een extra promotiebudget van 40 miljoen euro ter beschikking worden gesteld. Een gezamenlijk initiatief van de Österreich Werbung en de 9 Bundesländer, start begin juni onder het motto: ‘Er wacht een mooie zomer op je‘. Een grote campagne met deze titel start ook in Nederland ‘zodra het sein op groen‘ (of geel) staat.
Reisadvies Oostenrijk voor Nederlanders via het Ministerie van Buitenlandse Zaken, voor Belgen via De Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
Opmerking Mondi
De consulair woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat het reisadvies in nauw overleg met betreffende land gaat. Het kan niet zo zijn dat het reisadvies ‘groen’ of ‘geel’ is en je vervolgens Oostenrijk niet binnenkomt. Bij het reisadvies wordt zelfs gekeken hoe je de bestemming kunt bereiken. Dus als je met de auto naar Oostenrijk gaat, moet bijvoorbeeld het reisadvies voor Duitsland ook ‘groen’ of ‘geel’ zijn.

Bron: Oostenrijks Toeristenburo, beeldmateriaal © Thiebout van den Bergh.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 27-05-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten