HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Winstbelasting bij verkoop woning Oostenrijk

Veel Belgische en Nederlandse eigenaren van een tweede woning of vastgoedbelegging in Oostenrijk zijn zich er niet van bewust dat er bij verkoop van de woning belasting verschuldigd is over de winst. We hebben het maar liefst over 30 procent aan winstbelasting, dus dat kan een forse teleurstelling zijn als hier dus geen rekening mee wordt gehouden.

Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij verkoper geen of (aanzienlijk) minder winstbelasting hoeft te betalen. 

16-05-2019 (beantwoord):
"Wij hebben enkele jaren geleden een grondstuk gekocht in Karinthië en daarop een woning laten bouwen. Deze woning wil ik verkopen. Vervolgens willen wij ander perceel aanschaffen om hier weer een nieuwe woning op te bouwen. Ik heb nu de volgende vragen:
1) Betaal ik over de meerwaarde (verkoopwinst) belasting in Oostenrijk?
2) Wat zijn de consequenties als ik ga herinvesteren in een nieuwe bouwkavel met woning?
3) Wat zijn de eventuele aftrekkosten om de winst te beperken als we daadwerkelijk belasting moeten betalen?"


Boven vermelde casus is behandeld in de vraag- en antwoordmodule onderaan de pagina van het landendossier Oostenrijk. Alle leden van Mondi hebben toegang tot die informatie, nadat ze zich als lid op deze website hebben ingelogd.
Mondi tip
Er zijn meer landen, waar de belastingdienst profiteert van de winst op uw woning. Hebt u algemene vragen die (in)direct te maken hebben met aankoop, bezit of verkoop van vastgoed in binnen- of buitenland? Leg de vragen dan als lid van de belangenorganisatie Mondi voor onderaan de pagina van het landendossier van uw keuze. Via een notificatie wordt u over de status van uw vraag op de hoogte gehouden.

Bij een Mondi lidmaatschap Plus anticipeert Mondi altijd op collectieve belangen;
Bij een Mondi lidmaatschap Premium hebt u ook recht op persoonlijke begeleiding en advies, waarbij het eerste uur is verdisconteerd in het lidmaatschap.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 17-05-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten