HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Vastgoed als zoete broodjes over de toonbank

Inmiddels hebben ook de beleggers massaal hun oog laten vallen op de vakantiewoningenmarkt. Vooral vanwege het aantrekkelijke verhuurrendement.

Wie veronderstelt dat de animo voor een tweede verblijf na een jarenlange stijging stabiliseert of zelfs daalt, zit er naast. De ongekende interesse houdt niet alleen aan vanuit aspirant-kopers die geïnteresseerd zijn in een tweede (t)huis in het buitenland. Inmiddels hebben ook de beleggers massaal hun oog laten vallen op de vakantiewoningenmarkt. Vooral vanwege het aantrekkelijke verhuurrendement. Dat er zo nu en dan ook zelf nog genoten mag worden van het trotse bezit is natuurlijk extra plezant.

Op 4 en 5 juni kunnen geïnteresseerden in een tweede verblijf naar Second Home Expo in België, die naast Brussel en Gent sinds vorig jaar ook in Antwerpen wordt georganiseerd. Op de eerste zaterdag en zondag in juni opent Antwerp Expo haar deuren, waar bezoekers persoonlijke contacten kunt leggen met aanbieders van vastgoed in ruim 19 landen.

Opvallende trend
Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de Belgen een woning koopt als beleggingsobject met als motief een aantrekkelijk verhuurrendement te realiseren. Vijf tot zeven procent rendement per jaar is realistisch, maar uiteraard is dit mede afhankelijk van de locatie. Overigens gaat de interesse niet alleen meer uit naar een tweede verblijf. Er is een toenemende belangstelling voor een derde en vierde woning als privébezit. 50 procent van de respondenten kiest voor een appartement.

Het populairste land voor een tweede woning is Spanje. 42 procent van de bezoekers die de voorjaarseditie van Second Home Expo in Gent bezocht, prefereert dit zonovergoten land met zijn bijzonder aantrekkelijke prijzen. Ook voor Frankrijk en Portugal is de belangstelling enorm groot met in totaal 20 procent van de bezoekersaantallen. Natuurlijk is er ook nog voldoende belangstelling in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kaapverdische Eilanden, Griekenland, Italië , Zuid-Afrika, Nederland en Turkije.
Praktische informatie
Openingstijden
11:00 – 18:00 op zaterdag 4 juni
11:00 – 18:00 op zondag 5
 juni
Toegangsprijs
De toegangsprijs per persoon is € 15,00
Via Mondi zijn gratis entreekaarten beschikbaar
Hotel in Antwerpen
Maak dan gebruik van de laagsteprijsgarantie via Booking.com
Meer informatie beurs
Second Home Expo
Beurslocatie
Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191, Antwerpen / Hal 4

Lezingen bijwonen
Tijdens de beurs worden informatieve lezingen georganiseerd die variëren per thema met onderwerpen als:
  • Valkuilen en aandachtspunten bij aankoop van onroerend goed in Spanje;
  • Beleggen in vastgoed is investeren in uw pensioen;
  • Fiscaliteit en Erfrecht;
  • Uw vakantiehuis succesvol verhuren;
  • Bespaar geld met de aankoop van vastgoed in het buitenland;
  • En verschillende lezingen over een tweede verblijf in Portugal, Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland, Spanje en Turkije.
Daarnaast kunnen bezoekers zich laten informeren over juridische, fiscale en financiële aspecten en ontvangen zij praktische tips om succesvol te kopen in het buitenland. Op tijd komen voor de seminars is de boodschap, want maar liefst de helft van alle bezoekers van de beurs woont een of meerdere lezingen bij.

Bezichtigingsreis
Niemand koopt een huis zonder bezichtiging van de locatie. Potentiële kopers kunnen zonder al te veel oponthoud voordelig reizen naar de plaats van hun favoriete bestemming. Durf dus te vragen naar de mogelijkheid voor een bezichtigingsarrangement.

Kortom, tijdens de Second Home Expo in Antwerpen zijn er voor de bezoekers meer dan voldoende mogelijkheden om inspiratie op te doen en belangrijke informatie in te winnen.

Gratis toegang
Via Mondi zijn gratis entreekaarten beschikbaar.

Graag tot ziens tijdens Second Home Expo
4 en 5 juni 2016 – Antwerp Expo


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 20-05-2016

Terug naar overzicht

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten