HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Recordaantal Nederlanders koopt vakantiehuis in Spanje

Dat zegt vastgoedspecialist Azull op basis van de officiële cijfers van de Spaanse registratiekantoren.

Het aantal Nederlanders dat een tweede huis in Spanje koopt, stijgt dit jaar naar recordhoogten. Dat zegt vastgoedspecialist Azull op basis van de officiële cijfers van de Spaanse registratiekantoren. In de eerste zes maanden van dit jaar kochten reeds 642 Nederlanders een buitenverblijf in Spanje tegenover 533 in dezelfde periode vorig jaar. Als deze trend zich doorzet, betekent dit een stijging van liefst 26 procent ten opzichte van 2015, aldus Azull.

“Na jaren van dalende cijfers, investeren steeds meer Nederlanders weer in een buitenverblijf. Spanje wint daarbij fors aan populariteit”, zo ziet Marleen de Vijt, managing partner van de Spaanse vastgoedspecialist. In de afgelopen vijf jaar is het aantal Nederlanders dat richting de costa’s kijkt voor een tweede huis sterk toegenomen. Kozen in 2012 nog 732 landgenoten voor een vakantiehuis in Spanje, dankzij een continue stijging in de jaren daarop en een forse toename in de afgelopen maanden lijkt dat aantal in 2016 al richting de 1.300 te gaan.

Lage rente
De Vijt ziet de lage rentestand en het herstel van de woningmarkt in eigen land als twee voorname redenen voor Nederlanders om weer sneller in een tweede huis te investeren. Van oudsher zijn de vaderlandse kust en Frankrijk hierbij favoriete locaties. Dat Spanje steeds meer in de belangstelling staat, komt volgens De Vijt mede doordat de Franse markt voor vakantiewoningen tekenen van verzadiging vertoont. “In Spanje krijg je vaak meer voor dezelfde prijs”, aldus De Vijt.

Van alle buitenlanders die een tweede huis in Spanje kopen, staan Nederlanders op de twaalfde plek met een marktaandeel van 2,29 procent. De Britten staan al jaren aan de top van deze rangschikking en zijn goed voor bijna een vijfde van de vastgoedverkoop aan niet-residenten. Bij onze zuiderburen is Spanje al langer een populair land om een tweede huis aan te schaffen. In 2015 kregen liefst 2.907 Spaanse casa’s een Belgische eigenaar: een record dat dit jaar opnieuw gebroken lijkt te worden.

Over Azull
In België is Azull reeds jarenlang actief op gebied van Spaans vastgoed. Sinds dit najaar heeft de vastgoedspecialist zich ook in Nederland gevestigd met een kantoor in Eindhoven. Van 23 t/m 25 september staat Azull op de Second Home beurs in Utrecht, waar managing partner De Vijt de toenemende populariteit van Spaans vastgoed onder Nederlandse huizenkopers zal toelichten. Gedegen voorlichting van potentiële kopers staat bij Azull hoog in het vaandel, vandaar dat er periodieke informatiesessies worden georganiseerd. De eerste van deze sessies zal op 5 oktober 2016 plaatsvinden bij het kantoor van Azull in Eindhoven.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 22-09-2016

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten