HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Ziektekostenverzekering bij wonen in Italië

Wanneer u besluit in Italië te gaan wonen, wil dit niet per definitie zeggen dat de verzekeringsplicht in Nederland voor u komt te vervallen.

Nederlanders hebben te maken met een verzekeringsplicht voor wat betreft de kosten van medische zorg. Dit wil zeggen dat alle inwoners van Nederland verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten. Wanneer u besluit in Italië te gaan wonen, wil dit niet per definitie zeggen dat de verzekeringsplicht in Nederland voor u komt te vervallen. Of u in Nederland verzekerd blijft tegen ziektekosten hangt af van uw persoonlijke situatie, onder andere van het inkomen dat u ontvangt.
  

Als u zich met een Nederlands pensioen of uitkering heeft gevestigd in een verdragsland, de EU-/EER-landen en Zwitserland, dan kunt u aanspraak maken op medische zorg in dat land. U moet zich hiervoor aanmelden bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) en betaalt aan het CVZ een bijdrage. Het CVZ beschikt tevens over nadere informatie over de richtlijnen die gelden voor verzekeringsplicht bij emigratie uit Nederland. We kunnen daarbij wel opmerken dat een Nederlandse zorgverzekering doorgaans niet meer van toepassing is. Bij emigratie dient u zelf in uw nieuwe woonland een zorgverzekering te regelen. Blijft u echter inkomen genieten uit Nederland, dan kan het zijn dat een ziektekostenverzekering in Nederland wel voor u van toepassing blijft.

Verzekeren in Italië
U kunt zich als een in Italië verblijvende vreemdeling tegen ziektekosten verzekeren bij het SSN (Sistema Sanitario Nazionale), indien u:


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 29-08-2013

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten