HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Verzekeren Frankrijk: verzekeringen bij bouw van een huis

Bovendien is de reputatie van Franse bouwers niet al te best en is het dus van het grootste belang dat u ervoor zorgt dat u goed verzekerd bent, voor situaties waarbij er tijdens de bouw of renovatie zaken niet lopen zoals gewenst.

In een drieluik over verzekeren bij koop van een huis in Frankrijk hierbij het derde deel ‘verzekeringen bij bouw van een huis’. Eerder werd geplaatst: ‘de overlijdensrisicoverzekering’ en ‘de verzekering van het huis’.

Is het bouwen of renoveren van een huis in Nederland al een complex traject, als u dat in Frankrijk doet, dan heeft u ook nog eens te maken met een taal- en cultuurbarrière. Bovendien is de reputatie van Franse bouwers niet al te best en is het dus van het grootste belang dat u ervoor zorgt dat u goed verzekerd bent, voor situaties waarbij er tijdens de bouw of renovatie zaken niet lopen zoals gewenst. Of voor het geval dat er na afbouw blijkt dat het huis gebreken vertoont.

Bron: Drs. Albertjan Massier, Hypotheek & Buitenland
Deel 1 De overlijdensrisicoverzekering
Deel 2 Verzekering van het huis
Deel 3 Verzekeringen bij bouw van een huis
Bescherming door wetgeving
De Franse overheid heeft de risico’s die een koper van een te bouwen huis loopt al lang geleden onderkend. Wettelijk worden er dan ook aan bouwers, maar ook aan kopers eisen gesteld met betrekking tot het beschikken over, of het nieuw afsluiten van, een aantal verzekeringen. Als aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan bent u in Frankrijk goed beschermd. Als u ervoor zorgt dat de onderstaande verzekeringen in orde zijn dan kan u in principe weinig gebeuren.

Assurance / Garantie décennale
Dit is een verzekering die aanwezig dient te zijn bij de bouwer en die dekking geeft tegen structurele gebreken aan de woning tot 10 jaar na afbouw van de woning. Deze verzekering is wettelijk verplicht, en elke officiële en zichzelf respecterende bouwer beschikt over deze verzekering. Als een bouwer niet over deze verzekering beschikt, heeft u te maken met een Beun de Haas, waar u niet mee wilt werken. Als u een hypotheek afsluit voor de bouw van de woning, zal de bank ook van u verlangen dat u een kopie van het verzekeringsbewijs opvraagt bij de bouwer en het opstuurt. De dekking omvat


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 04-04-2013

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten