HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Uw Nederlandse advocatenkantoor in Spanje

Toch heeft het advocatenkantoor de aandacht van Mondi getrokken, want uit nieuwsgierigheid zijn we op nader onderzoek uitgegaan.

Van 20 tot en met 23 februari vond de Belgische editie plaats van de beurs Second Home International in Gent. Dat een tweede woning leeft onder onze zuiderburen, blijkt wel uit de 5.698 bezoekers, wat nagenoeg gelijk is aan de recordaantallen van de voorjaarseditie Gent 2013. Toch was het voor de meeste exposanten wel even schrikken.

Ervaringen delen: Boom & Navarro Asociados
"Na een prima beursdag liepen we naar de auto die stond geparkeerd op een parkeerplaats voor exposanten. Voor aanvang van de beurs hadden we nog een speciale parkeervergunning aangeschaft. Maar tot onze grote verbazing zagen we op afstand een prent achter een ruitenwisser. Iedere auto was voorzien van een parkeerboete, tenminste zo leek even het geval te zijn. Dat moet een vergissing zijn, was mijn eerste gedachte. Terwijl we dichter bij de auto arriveerden, constateerden we dat het geen parkeerboete was maar een flyer. Onze verbazing werd echter nog groter toen die flyer van een Nederlands advocatenkantoor bleek te zijn in Spanje. Een advocaat zou toch beter moeten weten.

Allereerst is het ‘not done’ om flyers te verspreiden op een locatie waar een evenement plaatsvindt zonder aan het evenement deel te nemen. De exposanten betalen de beursorganisatie om deel te nemen aan dit evenement en dan is het niet prettig te constateren dat een zogenaamde slimmerik meelift op het communicatiebudget van de organisatie. Daarnaast ligt de parkeerplaats bezaaid met flyers. En bedankt! Eventuele kosten zullen natuurlijk verhaald kunnen worden op de vervuiler.

Toch heeft het advocatenkantoor de aandacht van Mondi getrokken, want uit nieuwsgierigheid zijn we op nader onderzoek uitgegaan. Boom & Navarro Asociados is volgens de flyer een Nederlands advocatenkantoor in Spanje, maar na het raadplegen van een uittreksel van Axesor blijkt dat de heer Samuel Willem Boom helemaal geen advocaat is.

We citeren uit de flyer:
  • “Onze specialisten zijn erkend door de diverse beroepsorganisaties en voldoen aan de hoogste opleiding- en kwaliteitseisen.
  • Gratis Juridisch advies.
  • We hebben advocaten, notarissen, juristen, architecten, accountants, vertalers, beheerders, adviseurs …
  • Gratis fiscaal advies.”
Dit klinkt als te mooi om waar te zijn!
Mondi heeft de heer Boom afgelopen woensdag een e-mail gestuurd met vragen over de dienstverlening van Boom & Navarro Asociados:

Geachte heer Boom,

Afgelopen weekend troffen we een flyer aan van ‘uw Nederlandse advocatenkantoor in Spanje’ achter een ruitenwisser van onze auto. U hebt hiermee onze interesse gewekt.
Kunt u een antwoord geven op de volgende vragen s.v.p.?


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 28-02-2014

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten