HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Snel goedkope Italiaanse, Spaanse en Portugese woningen kopen

‘Sla je slag en profiteer van eigenaren met haast’, was een opvallend chapeau uit de nieuwsbrief van Idealista Italië met als kopregel ‘Goedkope Italiaanse woningen die dringend moeten worden verkocht’. Als je vervolgens deze kopregel kopieert, plakt in de zoekmachine Google en Italiaanse vervangt door Spaanse of Portugese kom je op een zo goed als identieke publicatie uit met de volgende strekking:

“Een huis kopen in Italië, zeker vanuit het buitenland, is een tijdrovend proces. Een van de beste manieren om er een beetje vaart in te brengen, is door te zoeken naar een huis dat dringend moet worden verkocht. Dit is ook een uitgelezen kans om een koopje op de kop te tikken in Italië.

Verkopers in Italië hebben soms haast omdat ze het huis hebben geërfd, of omdat ze zo snel mogelijk willen verhuizen, en dus willen ze er zo snel mogelijk vanaf. Dit betekent dat woningen die dringend moeten worden verkocht tegen een geweldige prijs op de markt worden gebracht en hierover vaak ook nog kan worden onderhandeld.

Hier bij idealista helpen we je graag bij je zoektocht naar je huis in Italië, dus als je op zoek bent naar een koopje en een snelle deal, mis dan zeker onze selectie niet van de beste woningen in Italië die dringend moeten worden verkocht. En wacht niet te lang, want op is op!”

Allemaal kreten, die bij Mondi (en hopelijk bij alle aspirant-kopers) alle alarmbellen laten rinkelen. En dat nog wel in een redactioneel artikel op idealista. Onder de foto van het betreffende artikel staat zelfs: ‘Profiteer van de haast van een verkoper en koop een koopje’.

Dit is nou precies waar Mondi zo graag voor wil waarschuwen. Het is niet voor niets dat een huis kopen in het buitenland tijdrovend kan zijn. We hebben te maken met andere wetten en regels, een andere cultuur, een taalbarrière en andere gewoontes om maar een aantal relevante verschillen te noemen. Eigenlijk raadt Mondi af om op eigen houtje zonder deskundige begeleiding een huis te kopen in het buitenland. Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Is de woning die wordt aangeboden volledig gelegaliseerd of is je woning na aankoop zo goed als onverkoopbaar omdat hierop nu net geen controle is verricht? Tientallen belangrijke vragen, die argeloze kopers overslaan, omdat het zogenaamde buitenkansje -once-in-a-lifetime opportunity- niet aan de neus voorbij mag gaan.

Juist een huis kopen van erfgenamen, kan al snel zeer gecompliceerd worden als blijkt dat niet alle erfgenamen op een lijn zitten. Heeft een erfgenaam een mandaat of notariële volmacht om namens de andere erfgenamen te verkopen? Wie controleert dit? Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar zonder deskundige advocaat die uitsluitend vanuit uw belang werkt, kan het een grote slangenkuil zijn waarin u verzeilt kunt raken.

Wie bepaalt wat een geweldige prijs is? Gaat het hier om Fingerspitzengefühl of is er echt onderzoek verricht naar de marktconforme prijs en al het voordeel dat er dan nog extra te genieten is? Goedkoop kan duurkoop zijn en zeker als het om een miskoop gaat. Idealista is echt een interessante website om te zoeken naar woningen, maar uit ervaring weet Mondi dat er allerlei lokkertjes en verleidingen zijn waar je als aspirant-koper niet over wordt geïnformeerd. Door schade en schande wil je hier eigenlijk niet zelf achter komen.

Mondi tip
Bespaar niet op deskundigheid en laat je professioneel adviseren en begeleiden bij de aankoop van een woning in het buitenland.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed
Bezoek regelmatig het landendossier van uw keuze en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning of vastgoedbelegging. Als lid hebt u tevens toegang tot antwoorden met broninformatie op vragen die door andere leden zijn gesteld.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 08-02-2023

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten