HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Prijsontwikkelingen Europese huizenmarkt

In het vierde kwartaal van 2020 stegen de huizenprijzen, gemeten aan de hand van de Huizenprijsindex, in het eurogebied met 5,4 procent en met 5,7 procent in de EU vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Voor het eurogebied is dit het hoogste jaarlijkse stijging sinds het vierde kwartaal van 2006. cijfers zijn afkomstig van Eurostat, het statistische bureau van de Europese Unie.

Van de EU-lidstaten werden de hoogste jaarlijkse stijgingen van de huizenprijzen in het vierde kwartaal van 2020 in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar geregistreerd in Luxemburg (+ 16,7%), Denemarken (+ 9,8%) en Litouwen (+ 9,4%). Ter vergelijking: in dezelfde periode waren er geen landen binnen de EU waar de waarde van huizenprijzen daalden. België noteerde exacte het Europese gemiddelde met + 5,7%, terwijl Nederland een gemiddelde stijging van de huizenprijzen mocht noteren van + 8,7%.

Alleen in Spanje (- 0,8%) en Hongarije (- 0,7%) constateerden we in het vierde kwartaal van 2020 een lichte daling ten opzichte van het derde kwartaal van 2020.Geografische informatie
Het eurogebied bestaat uit België, Duitsland, Estland, Ierland, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Italië, Cyprus, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Finland.

De Europese Unie omvat België, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Estland, Ierland, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Kroatië, Italië, Cyprus, Letland, Litouwen, Luxemburg, Hongarije, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Finland en Zweden.

Beknopt overzicht Europese landen en statistieken huizenprijsindex uitgebreid nader verklaardFacebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 08-04-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten