HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScan Landen Wonen in het
buitenland
NieuwsThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Portugese belasting vanuit Nederland betalen

"Er wordt een boel onzin verkondigd op het web. Wij komen nu bijna 20 jaar met het grootst mogelijke plezier in Portugal. In eerste instantie primair vanwege de vriendelijke mensen, het klimaat, het heerlijke eten en wat al niet meer. Maar om reden van het feit, dat stilzitten niet mijn best ontwikkelde eigenschap is, ook al zeer snel in de vorm van een samenwerking met een lokale accountant.

Dus houden we net als in Nederland de actualiteiten op fiscaal gebied bij. En dus lezen we wel eens mee met een discussie op het internet.
Conclusie:
Lieve mensen, wat wordt er een partij onzin en negativiteit verkondigd, bijvoorbeeld over Portugese belasting.
Voorbeeldje: Portugese belasting betalen vanuit het buitenland
Regelmatig zien we de vraag voorbijkomen over hoe je Portugese services/belasting (IMI bijvoorbeeld) te betalen. Want dat gaat op het eerste gezicht net even anders dan we in Nederland gewend zijn. Traditioneel kan het via de Bancomat (wel zo leuk een keertje te doen), maar al vele jaren ook via Electronic Banking (EB). En echt, als je het één keer gedaan hebt, valt het reuze mee. En weet je, die app, werkt ook gewoon vanuit het buitenland. Zie je nu niet het voordeel van een Portugees banknummer, dan kunnen de belastingen ook via een ‘Nederlands’ IBAN-nummer naar een Portugees banknummer voldaan worden.

Okay, hoe dan?
Nah, hou je vast, ook de Portugese belastingdienst heeft gewoon een IBAN-nummer.
Dat IBAN-nummer is: PT50078100190000000836927, SWIFT IGCPPTPL
Zorg wel even voor een paar dingen; uiteraard het juiste bedrag, conform de aanslag, ga dus ook geen aanslagen combineren, het unieke referentienummer en uw Portugese fiscale nummer.

Gelooft u mij niet, dat mag, dat kan. Wellicht denk u zelfs, hé, dit is oplichting en dit IBAN-nummer is van de auteur. Kijk dan even naar de officiële bijlage van Financas, waarin tevens de nodige links ter controle.  Download PDF: LdW-Pagamentos_a_partir_do_estrangeiro_PT

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost."

Deze blog is geschreven door drs. Lars van Loon RC - EMFC, eigenaar van Ligterink en de Wit en mede tot stand gekomen door Femke Vrij van Vrijgevig.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door drs. Lars van Loon RC - EMFC
Datum: 23-12-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten