HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

NVM voorspelt stijging Nederlandse huizenprijzen in 2019

En volgens Mondi wordt Zuid-Europa een smeltkroes en paradijs voor pensionado's. De gekte op de Nederlandse woningmarkt begint iets af te nemen. “In sommige regio’s en met name Amsterdam zien we dat het plafond van voortdurende prijsstijgingen langzaam bereikt wordt”, zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma. De NVM merkt dat de daling van het aantal transacties wat afvlakt, het aanbod sinds lange tijd weer iets stijgt en dat de prijsstijgingen niet meer zo groot zijn.

Jaarsma: “Ik verwacht voor 2019 een stabilisering tot lichte daling van het aantal transacties, tot minus vijf procent. Daarnaast voorzie ik dat de huizenprijzen in 2019 met gemiddeld 4 tot 7 procent zullen toenemen.” De komende periode zal de woningmarkt een wisselend landelijk beeld laten zien, volgens de NVM-voorzitter. Regionaal bestaan er nog steeds grote verschillen op de koopwoningmarkt. Oververhitte gebieden zullen naar alle waarschijnlijkheid afkoelen, met een afvlakkende prijsstijging. Ruime gebieden aan de randen van Nederland worden juist krapper.

Opmerking Mondi
Het prijsniveau van de vastgoedwaarde in Nederland heeft invloed op het aantal vastgoedtransacties van Nederlanders in het buitenland, zo constateert de belangenorganisatie Mondi. Met name Nederlandse pensionado’s emigreren naar populaire landen als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië nadat de eerste woning is verkocht. Dan ontstaat meer financiële zekerheid en een mooie buffer om onbezorgd te kunnen resideren in een zonnig klimaat. Als je nu op een van de boulevards van de mediterrane landen loopt, hoor je vooral de aanwezigheid van voormalig inwoners uit het Verenigd Koninkrijk. Spanje spant hiermee de kroon. 
Zuid-Europa wordt meer en meer een smeltkroes en paradijs voor pensionado's!
Bron: NVM, Mondi

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 10-01-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten