HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Nederlandse vakantiehuiseigenaren investeren het meest in het buitenland

Van alle Europeanen investeren Nederlandse vakantiehuiseigenaren het meest in het buitenland. Dat blijkt uit onderzoek van vakantiehuizenspecialist Belvilla by OYO. In het eerste kwart van dit jaar zien zij dat al 40 procent van het jaartotaal van 2021 bereikt is. 26 procent van de Nederlandse vakantiehuiseigenaren investeren in woningen buiten Nederland. Voor Belgen is dit 24 procent en voor Duitsers 10 procent. Nederlanders verhuren (buiten Nederland) de meeste vakantiehuizen in Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.

Frankrijk
De meeste investeringen van Nederlanders worden gedaan in Frankrijk. Nederlanders bezitten 7.7 procent van de vakantiehuizen in Frankrijk. Kijkend naar alleen de buitenlandse investeerders in Frankrijk, belanden Nederlanders op de eerste plek met 32 procent van de vakantiehuizen.

Oostenrijk
Ook Oostenrijk is voor Nederlanders een populair land om te investeren in vakantiehuizen. Nederlanders bezitten hier namelijk maar liefst 47 procent van de vakantiehuizen die in het bezit zijn van buitenlandse investeerders (Oostenrijkse investeerders niet meegeteld).

Duitsland
Op de derde plek in populariteit onder Nederlandse investeerders belandt buurland Duitsland. 1,1 procent van de Duitse vakantiehuizen is in het bezit van Nederlanders.

Spanje en België belanden op de vierde en vijfde plaats. Nederlanders bezitten namelijk 5.3 procent van de vakantiehuizen in Spanje en 6.4 procent in België.

Nederland
Nederlanders worden opgevolgd door Duitsers, die 12.3 procent van de vakantiehuizen in het bezit hebben. Een klein deel (0.7 procent) is in bezit van Belgen. "Investeren in vastgoed is altijd een goede keuze. Zeker in tijden van onzekerheid", vertelt Mark Groen, General Manager Supply Excellence - Europa van Belvilla by OYO. “De pandemie bewees dat. Veel toeristen boekten destijds een verblijf in een vakantiehuis, een trend die stevig bleef doorzetten. Ook nu hebben verhuurders goede rendementen. Vakantiehuizen zijn mainstream geworden. Ze bieden financiële zekerheid voor besparingen."

Voor meer uitgebreidere informatie, ga naar de website van Belvilla.

Over het onderzoek
Alle data gebruikt in dit onderzoek is verzameld op 1 april 2022. Afkomstig uit interne bestanden van Belvilla by OYO, DanCenter en Traum-Ferienwohnungen. 60.297 Europese vakantiewoningen zijn onderzocht, deze zijn allemaal in privébezit.
Opmerking Mondi
Het onderzoek van Belvilla by OYO geeft een vertekend beeld, omdat deze vakantiehuizenspecialist niet in alle Europese landen (even) actief is. Als er een onafhankelijk onderzoek zou plaatsvinden dan is onze verwachting dat met grote afstand Britten als vakantiehuiseigenaren cumulatief het meeste in Europa zouden investeren. Toch geven de cijfers een aardig beeld hoe Nederlanders ten opzichte van andere Europeanen investeren in de recreatiewoningenmarkt.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 27-06-2022

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten