HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Nederlandse APK-keuring in Zuid-Spanje

"Wellicht herkent u dat, u geniet voor wat langere tijd van de zon in Spanje of Portugal, en tijdens uw verblijf verloopt uw APK. Wat dan? U kunt er natuurlijk voor kiezen in twee à drie dagen even terug te rijden naar Nederland en na even zovele dagen de vakantie of het (semi) permanente verblijf weer voort te zetten … Maarrrr … bent u toch minimaal een week PLUS de nodige euro’s (aan benzine, tol, hotel) kwijt. En dat is zonde, want er zijn ook alternatieven.

APK laten verlengen
Zo is het mogelijk uw Nederlandse APK in Spanje te laten verlengen. Juist voor de mensen die semipermanent van de meer dan geweldige leefomstandigheden in het warme zuiden genieten, kan dit zomaar een perfecte uitkomst bieden.
En … het is alles behalve moeilijk.

Want, wat een heerlijk efficiënt en geolied proces heeft men er weten in te richten.
Oké oké, de beheersing van de Engelse taal is iets minder goed ontwikkeld dan in de Algarve, maar met het nodige ‘handen-en-voeten-werk’ weet een ieder toch een heel eind te komen. Want vriendelijkheid staat duidelijk hoog in het vaandel.

Nadat je een afspraak bij het Spaanse ITV hebt gemaakt, hetgeen gewoon in het Engels en via de email kan, meld je je er voor het afgesproken tijdstip bij de balie. Na de aanmelding krijg je vervolgens een tijdstip toegewezen. Binnen een paar minuten zie je eigen kenteken boven één van de rijen staan alwaar de keuring wordt uitgevoerd.

Als een waar productieproces, sta je met maximaal een half uur weer buiten, terug langs de balie en klaar. Uw auto voldoet weer een jaar aan de wettelijke eisen. Best handig in verband met verzekering et cetera.
Tip Mondi:
Let u er wel op dat u naast het Spaanse rapport ook het Nederlandstalige keuringsrapport krijgt. Keuringsadressen APK Spanje
Conclusie
… Alles behalve lastig, zeer efficiënt, zeer goedkoop, vriendelijk, kortom een echte aanrader. Tevens een prima reden om eindelijk eens van de prachtige binnenstad van Sevilla te genieten.

Let wel … niet voor niets roepen wij vaak, dat onze adviezen niet klakkeloos gekopieerd kunnen worden. Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratiekantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
……. Immers, de investering in een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost."
Mondi: "Een waarschuwing is op zijn plaats
De auto’s met Nederlandse kentekens hebben Nederlandse verzekeraars. Hun polisvoorwaarden geven aan hoe lang het motorvoertuig onafgebroken in het buitenland mag verblijven. Dit ligt normaliter tussen de drie en zes maanden, hetgeen inhoudt dat indien het voertuig langer in Spanje verblijft het voertuig niet verzekerd is. Dat de auto APK gekeurd is in Spanje staat hier helemaal los van. Zelfs bij een kleine schade zal de verzekeraar vragen hoelang de auto in Spanje verblijft en mogelijk uit coulance de schade vergoeden, doch een grote materiele schade met eventueel letselschade tot gevolg levert problemen op. De verzekeraar vergoedt uw casco schade niet en zal de WA schade op u privé terughalen. Zo ook heeft u problemen met Justitie, immers u pleegt een misdrijf omdat u niet verzekerd bent."

Mondi advies
"Informeer bij uw verzekeraar en laat schriftelijk door de verzekeraar bevestigen hoe lang uw auto onafgebroken verzekerd is in het buitenland. Er zijn verzekeraars die uw motorvoertuig kunnen verzekeren als deze permanent in Spanje of Portugal verblijft."

Deze blog is geschreven door drs. Lars van Loon RC - EMFC, eigenaar van Ligterink en de Wit

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door drs. Lars van Loon RC - EMFC
Datum: 13-01-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten