HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Natuurrampenfonds Spanje

U bent eigenaar van een (tweede) woning in Spanje en zoals het hoort, is deze goed verzekerd via een particuliere verzekeraar. Op een dag wordt u overvallen door extreme weersomstandigheden, zoals een zware storm, waardoor u schade heeft aan uw woning. Een aantal voorbeelden zijn weggewaaide dakpannen, een boom op het huis of waterschade door extreme waterval. De vraag die dan rijst is: ben ik hiervoor gedekt en zo ja, hoe gaat dit dan in zijn werk?

De Consorcio de Compensación de Seguros (rampenfonds in Spanje) is er om schades te dekken als gevolg van natuurfenomenen of wanneer de verzekeraar van de tegenpartij niet uitkeert. Het is daarom heel belangrijk te weten wat de Consorcio precies is en hoe zij werkt.

Natuurrampen waaraan gedacht kan worden zijn: overstromingen, aardbevingen, tsunami's en andere natuurverschijnselen. Los hiervan dekt ze ook schades als gevolg van terrorisme, volksopstand of geweldadig ingrijpen van de politie of leger in tijden van vrede.

Voorwaarden claim
Een van de voorwaarden om een claim neer te kunnen leggen bij de Consorcio is dat de (natuur)ramp op Spaans grondgebied plaatsgevonden heeft of schade berokkend heeft aan een ingezetene van Spanje.
Ook kunt u alleen aanspraak doen op dekking via de Consorcio als u zelf een woonhuispolis hebt, de premie daarvoor betaald is en u de schade binnen zeven dagen doorgegeven hebt aan de Consorcio.
De verzekeraar dient aan de Consorcio door te geven wat er precies gebeurd is en of u als klant recht heeft op dekking, maar vanaf dat punt is het contact direct tussen u (de klant) en de Consorcio. De verzekeraar heeft verder geen taak meer. Een eventuele uitkering zal dan ook nooit vanuit uw eigen verzekeraar komen.

Meer informatie over de Consorcio de Compensación de Seguros.

Hoe goed bent u verzekerd?
Mondi: “Goed verzekeren is makkelijker gezegd dan gedaan. In het buitenland heeft u te maken met andere wetten en regels, complexe polissen en misschien zelfs een taalbarrière. Veel verzekeringen worden geregeld via tussenpersonen en zogenaamde agenten, die niet per definitie gekwalificeerd zijn of ineens met de noorderzon zijn vertrokken. Hierdoor is het zeker raadzaam om met expertise van gevolmachtigden zaken te regelen.
Speciaal voor leden biedt Mondi de gelegenheid voor een vrijblijvende toetsing van uw woonhuis- en autopolis in Spanje. De instructies om hier kosteloos gebruik van te maken kunt u als lid raadplegen op deze pagina nadat u hebt ingelogd." Ook als u vervolgens graag een vrijblijvende offerte wenst.
Bijdrage Barbara de Swaan, eigenaar van Orange Insurances. Dit kantoor werkt al meer dan vijftien jaar samen met onder andere een verzekeraar om Nederlandstaligen in Spanje te bedienen op het gebied van verzekeringen. De meeste polissen zijn in het Nederlands verkrijgbaar en er is een Nederlandstalige helpdesk.


Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Spanje
Bezoek regelmatig het landendossier Spanje en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Barbara de Swaan
Datum: 30-01-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten