HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Liever beleggen in vastgoed dan aandelen

Uitgeverij Guide Lines publiceerde een overzicht van de prestaties van beleggingsmogelijkheden in 2018. Hieruit blijkt dat beleggen in (tweede) huizen in binnen- of buitenland interessant blijft. Peter Gillissen (uitgever): “Hoewel er voor de verschillende beleggingsvormen geen geluksindex bestaat, zal het u nu niet verbazen, dat de meeste beleggers meer geluk beleven op hun terras voor hun tweede huis dan van allerlei stress verhogende (dalende) index grafieken.

Naast een mogelijke waardevermeerdering van het onroerend goed kunt u daarnaast ook nog profiteren van mogelijke verhuuropbrengsten. Een extra rendement dus. Maar waar u ook in belegt. Bij alles geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst.”

Vergelijking indices 2018 | Uitgeverij Guide Lines


Peter Gillissen: "Als je rekening houdt met inflatie en de vermogensrendementsheffing, dan ging u er met spaargeld in 2018 gewoon op achteruit."

Ontwikkeling huizenprijzen EU-landen sinds 2006 | EurostatDeze vergelijking gaat om woningen gekocht door huishoudens (woningen, vrijstaande woningen, rijwoningen, et cetera), zowel voor nieuwbouw- als bestaande woningen.


Duidelijk leesbaar overzicht van de tabel  Download PDF: Eurostat_huizenindex_EU-landen_vanaf_2006

Conclusie
Als u de tabel van de ‘ontwikkeling huizenprijzen EU-landen sinds 2006’ raadpleegt, constateert u dat in 2018 slechts twee landen (Italië en Zweden) zich licht in de rode cijfers bevinden.
Daarnaast ziet u duidelijk wat de gemiddelde waardeontwikkeling is van vastgoed in uw favoriete land. Het is niet voor niets dat circa 90 procent van de geïnteresseerden in een chalet of appartement in Oostenrijk uiteindelijk belegt in dit land vanwege het stabiele interessante verhuurrendement, waarbij in principe de waardevermeerdering buiten beschouwing wordt gelaten. Daarnaast is Oostenrijk het enige land zonder rode cijfers als het gaat om de waardevastheid van vastgoed met de kanttekening dat cijfers voor 2010 niet beschikbaar zijn bij Eurostat.

Mondi wil hierbij benadrukken dat het om gemiddelde cijfers gaat. Prijsontwikkelingen van huizen kunnen per regio/locatie behoorlijk verschillen. Daarnaast geldt: zonder deskundig advies en begeleiding kunt u nog steeds een slechte aankoop doen.

Geraadpleegde bronnen: Guide Lines, Eurostat

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 13-03-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten