HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Overlijden in Spanje

Saskia Gruijters vertelt één keer per maand over hypotheken en verzekeringen in Spanje. Ditmaal over de overlijdensrisicoverzekering in Spaanse.

Column | Verzekeringen en hypotheek in Spanje

Wie besluit om te emigreren krijgt te maken met een aantal zaken die geregeld moeten worden. Vaak gaat het om zaken waar niet direct behoefte aan bestaat, maar later wel. Wat te doen bij overlijden bijvoorbeeld? Saskia Gruijters is hypotheek- en verzekeringsadviseur in Spanje. In dit artikel vertelt zij over het belang van (het afsluiten van) een overlijdensrisicoverzekering.

'
Wonen en werken in een ander land met een vreemde taal en inspirerende gewoontes; dat is vooral genieten. Maar, vergeet niet om ook een keer stil te staan bij de minder leuke zaken die er ook bij horen in dit leven. Bijvoorbeeld het overlijden van je partner.

Overlijden partner
We gaan er niet vanuit dat iemand overlijdt op jonge leeftijd. Hier zijn we dan ook eigenlijk helemaal niet mee bezig. Laat staan met de maatregelen die je van te voren moet treffen als het wel zou gebeuren. Toch is het niet onverstandig om er een keer over na te denken en de gevolgen ervan op een rijtje te zetten: Blijft u met gezin en met een hypotheek achter die u eigenlijk niet kunt betalen als uw partner overlijdt? En kan de school van de kinderen of het normale levensonderhoud nog wel betaald worden?

Overlijdensrisicoverzekering
Met een overlijdensrisicoverzekering kan worden voorkomen dat de partner of familie later in financiële problemen raakt. Stel dat de man in huis de kostwinnaar is en de vrouw parttime werkt of voor de kinderen zorgt. Door voor hem een overlijdensrisicoverzekering af te laten sluiten, wordt er in het geval dat hij zou komen te overlijden een bedrag uitgekeerd. Hiermee kan de hypotheek en/of andere kosten betaald worden.

Basisdekkingen
Een overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden door een natuurlijke dood, door ziekte of een ongeval. Wie al een overlijdensrisicoverzekering heeft lopen bij een verzekeraar, maar twijfelt of deze te duur is kan de verzekering oversluiten. Een overlijdensrisicoverzekering kan namelijk elk jaar geannuleerd worden. Er wordt geen kapitaal of spaarpot opgebouwd, de premie die maandelijks betaald wordt is enkel en alleen voor het risico dat u overlijdt.

Eindleeftijd
Afhankelijk van verzekeraar hebben de overlijdensrisicoverzekeringen een eindleeftijd tussen de 65 en 80 jaar. Dit betekent dat de verzekering stopt wanneer de verzekerde deze eindleeftijd heeft bereikt. In Spanje gaat men er vanuit dat je tussen je 65ste en 80ste min of meer schuldenvrij bent (of een huis met veel overwaarde hebt) en je geen thuiswonende kinderen meer hebt. De premie wordt bovendien erg duur na je 65ste jaar.'

Dit artikel is geschreven door Saskia Gruijters, verbonden aan Hypotienda.

Vorige columns:
Deel 1: Financiering Spaans onroerend goed
Deel 2: Hypotheek tegen vaste rente in Spanje
Deel 3: Hypotheek oversluiten in Spanje
Deel 4: Zorgverzekering in Spanje(deel 1)
Deel 5: Zorgverzekering in Spanje(deel 2)
Deel 6: Zorgverzekering in Spanje(deel 3)
Deel 7: Autoverzekering in Spanje
Deel 8: Vereisten voor hypotheek in Spanje
Deel 9: Opbouw pensioen in Spanje

Landendossier  
Landendossier Spanje Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Spanje
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 03-02-2011

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten