HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Franse samenlevingsvorm PACS of een huwelijk?

Sinds 1999 bestaat in Frankrijk de mogelijkheid voor twee personen om een PACS aan te gaan, een 'pacte civil de solidarité', te vergelijken met het samenlevingscontract in Nederland. Dit is zowel mogelijk voor mensen van hetzelfde geslacht als mensen van verschillend geslacht. Een harde eis is dat men niet al gehuwd is.

Waarom zou je een PACS afsluiten?

Als je bij overlijden van elkaar erft, en je bent geen PACS, huwelijk of geregistreerd partnerschap aangegaan, dan is de erfgenaam 60 procent successierecht verschuldigd.

Daar waar een Nederlands samenlevingscontract geen vrijstelling voor de Franse successierechten oplevert, is dat wel het geval met een PACS.

Een PACS kan met name interessant voor hen zijn die weliswaar een en ander willen vastleggen doch die niet willen kiezen voor een ‘zwaarder’ alternatief in de zin van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dit speelt met name bij stellen die al gehuwd zijn geweest en die kinderen uit een eerdere relatie hebben.

Hoe regel je een PACS?Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door mr. Mireille Bosscher
Datum: 16-09-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten