HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Een veilige haven

Een woning in het buitenland is voor veel mensen een toevluchtsoord waar ze komen voor hun rust. Hoe zit het echter met de veiligheid in Bulgarije?

Een woning in het buitenland is voor veel mensen een toevluchtsoord waar ze komen voor hun rust. Na verloop van tijd voelt het aan als een tweede thuis. Vooral in een gastvrij land als Bulgarije gaat dat snel. Maar er leeft ook een hardnekkig vooroordeel wat dit integreren in de weg kan zitten: de onveiligheid.

Als we Amsterdam bezoeken dan nemen we meestal geen extra maatregelen. Terwijl diefstal en zakkenrollerij nog steeds grote problemen zijn in onze hoofdstad. Zodra we echter naar het buitenland vertrekken, wordt iedereen alert. En terecht: als buitenlander ben je onbekend met de omgeving en de lokale gebruiken en dus een makkelijker doelwit voor mensen die kwaad willen.

Schade
Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert iedereen die naar Bulgarije vertrekt dan ook waakzaam te zijn. Bulgarije heeft economisch gezien een achterstand op Nederland. De bevolking is minder bedeeld en beschikt niet altijd over onze materiële rijkdom. Draag daarom fotocamera’s en andere apparatuur niet te opzichtig. Het banksysteem is goed geregeld en er zijn vele mogelijkheden om geld op te nemen. Het is dus niet nodig om grote bedragen op zak te hebben, dat kan al te grote schade voorkomen.


Landendossier  
Landendossier Bulgarije Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Bulgarije
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 06-09-2007

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten