HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Kliklijn tegen tweede huizenbezitters

Knokke-Heist trekt maar liefst drie tot vier miljoen euro uit voor eigenaren van een tweede verblijf en lokale ondernemers. Concreet krijgt elk tweede verblijfadres een waardebon van 200 euro in de bus. Die dient als compensatie voor de betaalde verblijfsbelasting en de verloren weken die de tweede huizenbezitters niet aan de kust mogen doorbrengen door de federale maatregelen. Bij de gemeente schatten ze dat het om zo’n 15.000 tot 20.000 tweede verblijven gaat.

Burgemeester Leopold Lippens: “De tweedeverblijvers zijn voor de kustgemeente een zeer belangrijke doelgroep. Maar ook de lokale economie moet opnieuw draaien als alles achter de rug is. Daarom deze maatregel. We denken aan de toekomst van Knokke-Heist en betalen dit uit eigen zak.”

Knokke-Heist telt 1.500 winkels, 300 restaurants, 80 kunstgalerijen en 25 strandbars. Die blijven door de huidige situatie bijna volledig gesloten. “Die waardebon is ook voor hen een opsteker in deze moeilijke tijden”, geeft Lippens nog mee.
In een tweede huis ben je ook thuis gaat door de Coronacrisis steeds minder vaak op.
Blijf thuis
Dat het Knokke-Heist ernst is, dat een eigenaar van een tweede huis zich niet mag ophouden in de gemeente, blijkt wel uit de zogenaamde kliklijn, die de lokale politie onlangs heeft geïntroduceerd.
Wie een zogeheten tweedeverblijver ziet lopen, mag de politie bellen, die de 'verdachte' op de bon kan slingeren en uit Knokke-Heist mag zetten. Ga vooral zelf niet in discussie en houd afstand.

Lees verder op Quotenet

Bronnen: Quotenet, Nieuwsblad.be

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 02-04-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten