HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Fiscale aspecten aanschaf Bulgaars vastgoed

EU-burgers die zich definitief in Bulgarije vestigen mogen nu ook op persoonlijke titel grond aankopen.

Er bestaat is er een uitzondering op de regel dat u eerst een bedrijf moet oprichten om grond te kunnen kopen. Sinds 1 januari 2007 is Bulgarije lid van de EU. Dat heeft gevolgen voor de aankoop van grond. EU-burgers die zich definitief in Bulgarije vestigen mogen nu ook op persoonlijke titel grond aankopen. Als u dus naar Bulgarije vertrekt om nooit meer terug te keren, kunt u het bedrijfsmatige verhaal vergeten.

Wat u echter niet moet vergeten, zijn algemene aanbevelingen bij aankoop van onroerend goed in enig buitenland. Zorg voor een goede en betrouwbare (beëdigde) vertaler die uw Nederlandse documenten vertaalt. Neem een advocaat in de arm die u bij de oriëntatie en de onderhandelingen terzijde staat.

Bezuinigen
Volgens de Bulgaarse wet zult u een notaris moeten inschakelen die zeggenschap heeft in het betreffende gebied. Door middel van het tekenen van de notariële akte wordt de koop bezegeld; het document geldt voor de Bulgaarse wet als bewijs van de bepalingen die erin genoemd worden. Nogmaals: bezuinig niet op een advocaat om deze akte onder de loep te nemen!


Landendossier  
Landendossier Bulgarije Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Bulgarije
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 06-10-2008

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten