HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Huis te koop voor 90 eurocent in Zwitserse bergdorp

Hoezo is Zwitserland duur? Vastgoed staat te koop voor een habbekrats! Je moet alleen wel goed zoeken. Sommige vergrijsde afgelegen dorpjes doen er alles aan om nieuwe bewoners te trekken. Monti Sciaga (op 1.154 meter hoogte) is zo’n voorbeeld. Het is een Zwitsers pittoresk gehucht in de bergachtige provincie Ticino, op slechts enkele meters van de grens van Italië en op korte afstand van het prachtige Lago Maggiore. Als je bekend bent met de regio, ben je verkocht.

Monti Sciaga is een Zwitsers, Italiaans sprekend gehucht. De raad hoopt negen rustieke eigendommen te verkopen. Dat zijn eigenlijk stenen ruïnes. Voor de prijs hoeft niemand het te laten. Voor een rustiek eigendom betaalt de koper één Zwitserse frank, ongeveer gelijk aan 90 eurocent. De voorwaarde is dat de eigenaar de gebouwen herstelt voor bewoning. Er is een werkend sanitair systeem, maar dan houdt het wel op als we het hebben over voor de hand liggende voorzieningen.

Het is waarschijnlijk een aanbieding waaraan meer voorwaarden zijn verbonden, zoals het geval is met Locana. Het kleine dorp in de regio Piemonte in Noord-Italië met een krimpende bevolking betaalt een stimuleringsbijdrage van 9.000 euro aan nieuwe inwoners op voorwaarde dat ze een kind hebben en zich ertoe verbinden om langdurig in het gebied te verblijven. Of Candela, een middeleeuwse nederzetting in Puglia die in 2017 het bedrag van 2.000 euro bood aan nieuwe inwoners, zolang ze ermee instemden om daar permanent te wonen.

Een woning aanbieden voor een euro wordt normaliter sporadisch gedaan in met name Zuid-Europese landen. Natuurlijk zijn daar voorwaarden aan gekoppeld. Maar de prijs is laag om de status van spookdorpjes te voorkomen in vergrijsde gebieden met een hoge mate van werkloosheid. Voor iemand die rust, ruimte en een nieuw avontuur zoekt, zijn dit soort verleidingen een echte buitenkans. Daar kan geen hutje op de hei tegenop.

Bron: Independent


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 18-07-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten