HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Fiscus vindt vastgoed veilige belegging

Het Financieele Dagblad (FD) publiceerde afgelopen woensdag een opmerkelijk artikel over de Nederlandse fiscus. De Belastingdienst is plotseling van mening dat er weinig risico kleeft aan het beleggen in AEX-bedrijven en onroerend goed.

Het gedurfde beleggingsadvies staat in een verweerschrift dat de Belastingdienst namens de staatssecretaris van Financiën naar de Hoge Raad heeft gestuurd. Beleggingsdeskundigen begrijpen er niets van dat er volgens de fiscus opeens maar beperkte risico’s zitten aan aandelen en vastgoed.

Rob Smulders namens Mondi: “De afgelopen jaren zien we een toename van het aantal mensen dat met name vastgoed als een prima belegging ziet. Een grote meerderheid behaalt een zeer acceptabel rendement en is tevreden over de investering. Er is echter weinig toezicht op de (internationale) vastgoedmarkt.
Zowel ervaren als onervaren beleggers zijn te veel bezig met het rendementsplaatje zonder zich voldoende af te vragen of de prijs die voor de vastgoedbelegging wordt gevraagd ook een marktconforme prijs is.
Voordat iemand er erg in heeft financiert hij of zij voor de komende vijf jaar het rendement zelf voor door het aanvaarden van een te hoge aankoopprijs. Daar kunnen we niet genoeg voor waarschuwen.
Oplossing: een onafhankelijke waardebepaling. Dit kan door middel van een gevalideerd taxatierapport maar er zijn ook andere rekenmethodes.

Een hoger rendement en daarbij behorende risico’s staan niet los van elkaar. Het voordeel van beleggen in vastgoed is dat risico’s wel grotendeels uit te sluiten zijn, indien met de juiste kennis wordt gehandeld.”

Fiscus acht AEX-aandelen en vastgoed opeens veilige beleggingen in box 3

Volledige artikel uit FD > lees verder

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 06-12-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten