HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Europese huizenprijzen met 30,9 procent gestegen sinds 2010

Eurostat is het bureau voor de statistiek van de Europese Unie dat betrouwbare statistieken en indicatoren voor heel Europa publiceert waardoor landen en regio's met elkaar kunnen worden vergeleken. Dat levert waardevolle informatie op en per land/regio kunnen er behoorlijke verschillen zijn. De stijging van de Europese huurprijzen (plus 15,3 procent) staat in schril contrast met de stijging van de huizenprijzen (plus 30,9 procent) sinds 2010.

De huizenprijzen stegen met 5,8 procent in de eurozone en met 6,1 procent in de Europese Unie in de eerste van 2021, vergeleken met hetzelfde kwartaal van 2020. 

De huurprijzen en huizenprijzen in de EU zijn in het eerste kwartaal van 2021 gestaag blijven stijgen, met respectievelijk 0,4 procenten 2,2% procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2020.

 

Tussen 2010 en het tweede kwartaal van 2011 volgden de huizenprijzen en huren in de EU vergelijkbare paden. Sinds het tweede kwartaal van 2011 volgen ze een heel ander pad: terwijl de huren in de periode tot het eerste kwartaal van 2021 gestaag stegen, fluctueerden de huizenprijzen sterk.

 

Wanneer we het eerste kwartaal van 2021 met 2010 vergelijken, stegen de huizenprijzen in 17 EU-lidstaten meer dan de huren. De huizenprijzen stegen in 23 lidstaten en daalden in vier, met de hoogste stijgingen in Estland (+ 126,8 procent) en Luxemburg (+ 108,2 procent). Dalingen werden waargenomen in Griekenland (-28,1 procent), Italië (-14,4 procent), Cyprus (-8,9 procent) en Spanje (-4,8 procent).

 

Voor huren was het patroon anders. Wanneer we het eerste kwartaal van 2021 met 2010 vergelijken, stegen de prijzen in 25 EU-lidstaten en daalden ze in twee, met de hoogste stijgingen in Estland (+ 140,4 procent), Litouwen (+ 108,6 procent) en Ierland (+ 63,3 procent). Dalingen werden opgetekend in Griekenland (-25,2 procent) en Cyprus (-3,8 procent).

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 09-07-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten