HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Een tweede huis in Frankrijk en de overlijdensrisicoverzekering

Goed nieuws voor expats en niet in Frankrijk woonachtigen! Er zijn nieuwe mogelijkheden om een overlijdensriscoverzekering af te sluiten bij een ander organisme dan de hypotheek verstrekkende bank, met uitgebreide dekkingsmogelijkheden en voordelige tarieven.

Speciaal voor mensen die niet resideren in Frankrijk, maar wel onroerend goed bezitten in Frankrijk of voornemens zijn te kopen, heeft de verzekeringsmaatschappij Afi Esca een product ontwikkeld wat is afgestemd op deze doelgroep.

De verzekering is beschikbaar voor mensen die resident zijn in de Frankrijk aangrenzende landen (Duitsland, België, Spanje, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Nederland, Portugal) en die een lening hebben afgesloten bij een Franse bank.

Afi Esca biedt daarmee een interessant alternatief voor de polissen die de lening verstrekkende banken aanbieden. Ervaring leert dat de polissen aangeboden door de banken meestal niet de goedkoopste zijn en ook laat de dekking vaak te wensen over.

Deze expat/niet Frans ingezetene- overlijdensrisicoverzekering kan afgesloten worden tot een leeftijd van 85 jaar om overlijden te dekken en tot 70 jaar om overlijden en permanente invaliditeit te dekken. Voor alle overige garanties is de maximum leeftijd 65 jaar.

In de volgende situaties is dit product helaas niet geschikt:
  • Als de lening verstrekkende bank niet in Frankrijk gedomicilieerd is;
  • Voor het dekken van zakelijke leningen;
  • Als de begunstigde een ander organisme is dan de lening verstrekkende bank;
  • Als de lener permanent in Frankrijk woont (voor deze situatie zijn andere producten beschikbaar);
  • Als de lening is afgesloten tussen particulieren.
Afi Esca werkt met vereenvoudigde procedures voor het afsluiten van een verzekeringscontract. Zo bestaat het medische vragenformulier* uit slechts vijf vragen voor alle profielen tot 46 jaar en voor leningen tot 350.000 euro.
Voor niet-rokers en personen die geen risicovolle beroepen of sporten uitoefenen en weinig kilometers rijden zijn er gunstige tarieven (tot 45 procent korting op de garantie overlijden en blijvende invaliditeit).

⃰ Afhankelijk van de antwoorden kunnen aanvullende medische vragen worden gesteld.  
Bijdrage Maartje Schlepers, verbonden aan Assurances Benoit. Dit kantoor werkt samen met verschillende Franse én buitenlandse verzekeringsmaatschappijen met als doel een zo breed mogelijk pakket aan verzekeringen aan te kunnen bieden en om oplossingen op maat te kunnen presenteren aan haar cliënten.

Er kunnen op geen enkele wijze rechten ontleend worden aan de informatie in dit artikel.
Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Frankrijk
Bezoek regelmatig het landendossier Frankrijk en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Maartje Schlepers
Datum: 01-03-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten