HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Een huis in Zuid-Frankrijk met belastingvoordeel en rendement

Waarom eigenlijk niet? Of je nu kiest voor een Provençaalse mas te midden van de wijnvelden of een villa met uitzicht op de baai van Cannes. Beleggen in Frans onroerend goed is een stabielevlange termijn investering. En dat is geen overbodige luxe. Zeker niet in deze tijd, waar onzekere wereldgebeurtenissen elkaar snel opvolgen en een directe invloed hebben op de aandelenkoersen.

Kies voor een huis dat goed verhuurt in de periodes dat je er zelf niet bent. Er valt met seizoensverhuur een leuk rendement te behalen. En dat is interessant, want de rente op de Nederlandse spaarrekening is inmiddels nul of zelfs negatief.

Geen vermogensbelasting
De Franse woning is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing en wel tot een bedrag van 1.3 miljoen euro. Dat betekent geen vermogensbelasting (niet in Frankrijk, en ook niet in Nederland) over de totale waarde van de woning, mits je onder de grens van 1.3 miljoen euro blijft. Een eventuele hypotheek kan in mindering worden gebracht op het aankoopbedrag.

Persoonlijk rendement
Allemaal voordelen van een huis in Frankrijk. Maar het werkelijke rendement, zit 'm natuurlijk in iets anders. Een tweede huis onder de Franse zon, dat is een plek vol met goeie herinneringen. Een familiehuis, waar je samen met het hele gezin van kunt genieten. Eerst met de kinderen, later ook met de kleinkinderen. Samen olijven plukken. Lunchen in St Tropez. Zwoele avonden op het terras. Luie zondagen bij het zwembad. Het ultieme Zuid-Franse leven, la joie de vivre. En dat krijg je er allemaal bij.

De villa op de foto is gelegen in het populaire Lorgues, in het achterland van de Var.
Prijs 850.000 euro. Nieuwsgierig naar het financiële en persoonlijke rendement?

Tessa van Dam is jurist en makelaar. Ze werkt als agent commercial voor het grote internationale makelaarskantoor Leggett Immobilier in het Zuiden van Frankrijk. Ze woont samen met man en hond in een klein dorp in de Provence en schrijft over haar ervaringen met de Fransen, emigreren, en het kopen en verkopen van huizen.
Ook leuke tips, ervaringen of anekdotes delen?
Het doel van Mondi is om leden preventief van informatie te voorzien. Dit soort luchtige bijdragen dragen hier ook aan bij. We leren van elkaar en op deze wijze delen we ervaringen met een mooie knipoog. Iedere regio heeft zijn eigen gewoontes en cultuur. Er is nog zoveel te ontdekken. Een blog, redactionele bijdrage of andere vorm van informatievoorziening is altijd welkom mits informatief en objectief van aard en van toegevoegde waarde voor onze leden. Suggesties zijn altijd welkom via het contactformulier.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Frankrijk
Bezoek regelmatig het landendossier Frankrijk en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Tessa van Dam
Datum: 02-03-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten