HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

De onroerendgoedbarometer van Franse notarissen

Als u van plan bent om een huis te (ver)kopen in Frankrijk dan is het interessant om te weten wat de ontwikkelingen in de markt zijn. Wat zijn bijvoorbeeld de trends als het gaat om prijzen van huizen en appartementen. Mondi leden kunnen 88 regio’s in Frankrijk vergelijken en interessante informatie raadplegen.

In een oogopslag kunnen we zien via de onroerendgoedbarometer dat de Alpes-Maritimes het duurste departement is. De Alpes-Maritimes is gelegen in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee en grenst aan Italië en het vorstendom Monaco. Het heeft ongeveer een miljoen inwoners. De populairste steden zijn Cannes en Nice. Van oudsher is dit een prachtige regio met een grote aantrekkingskracht op pensionado’s. 
De gemiddelde huizenprijs in dit departement bedraagt 431.300 euro. Dan is het uiteraard ook interessant om te weten dat de gemiddelde prijs per woning:
 • het afgelopen kwartaal is gedaald met 2,0 procent
 • het afgelopen jaar is gestegen met 0,3 procent
 • de afgelopen vijf jaar is gedaald met 2,4 procent
De gemiddelde prijs voor appartementen in de Alpes-Maritimes bedraagt 3.830 euro per vierkante meter. De ontwikkelingen ten opzichte van huizen wijken toch wel behoorlijk af. De gemiddelde prijs:
 • het afgelopen kwartaal is gestegen met 0,6 procent
 • het afgelopen jaar is gestegen met 2,6 procent
 • de afgelopen vijf jaar is gestegen met 2,6 procent
Bent u toch in de Provence-Alpes-Côte d'Azur geïnteresseerd, maar is uw budget niet toereikend, dan is wellicht de Var als nabij gelegen departement een mogelijkheid. De gemiddelde huizenprijs in dit departement bedraagt 320.000 euro en de gemiddelde prijs voor appartementen bedraagt 2.960 euro per vierkante meter.

Als u over een beperkter budget beschikt, dan is de Creuse (gelegen in de Nouvelle-Aquitaine) prijstechnisch het voordeligste departement in Frankrijk. De gemiddeld huizenprijs bedraagt in de Creuse 62.500 euro en de gemiddelde prijs voor appartementen bedraagt 830 euro per vierkante meter.

Nog meer populaire regio's voor Belgen en Nederlanders
De gemiddelde huizenprijs bedraagt in de tien zonnigste departementen:
 1. Bouches-du-Rhône met 3.010 zonuren ► 321.000 euro;
 2. Corse-du-Sud met 2.997 zonuren ► 350.000 euro;
 3. Alpes-Maritimes met 2.904 zonuren ► 431.300 euro;
 4. Haute-Corse met 2.859 zonuren ► 250.000 euro;
 5. Gard met 2.816 zonuren ► 200.000 euro;
 6. Var met 2.776 zonuren ► 320.000 euro;
 7. Hérault met 2.723 zonuren ► 225.000 euro;
 8. Hautes-Alpes met 2.607 zonuren ► 220.900 euro;
 9. Pyrénées-Orientales met 2.584 zonuren ► 175.000 euro;
 10. Alpes-de-Haute-Provence met 2.576 zonuren ► 182.900 euro.
Leden van Mondi kunnen zelf kijken en vergelijken en kennismaken met de vastgoedprijsberekeningsmethoden door notarissen in Frankrijk. 


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 14-01-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten