HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Binnenkijken bij Jackie Kennedy’s voormalige huis

Na de tragische moord op haar man kocht Jackie Kennedy een 18e-eeuws huis in Georgetown om haar persoonlijke thuis te worden. Ze zou een jaar later weer verhuizen omdat het huis te veel aandacht trok van het publiek en vooral de paparazzi. Het huis is nu te koop en deze week te zien op Mondi.nl en TopTenRealEstateDeals.com.

Zelfs vóór haar regeerperiode als de first lady van "Camelot" tijdens het presidentschap van haar man JFK, stond Jackie Kennedy bekend om haar unieke stijl. Ze maakte de hemdjurk, het Chanel-pak en de bunkerhoed populair toen ze een veelbesproken renovatie van het Witte Huis op zich nam en werkte aan het behoud van historische monumenten in de VS. Haar stijl evolueerde met haar mee, toen haar huwelijk met scheepsmagnaat Aristoteles Onassis een nieuwe look met zich meebracht: op herenkleding geïnspireerde pakken, golvende jurken en oversized zonnebrillen. Generaties lang een stijlicoon, werkte ze ook als boekredacteur en zette ze haar inspanningen voort om historisch en cultureel belangrijke huizen en gebouwen te behouden tot aan haar dood in 1994.

Na de tragische moord op president Kennedy kocht Jackie een 18e-eeuws huis in Georgetown, bekend als het Baker House, om haar persoonlijke thuis te worden. Het herenhuis in federale stijl staat vermeld in het nationaal register van historische plaatsen en was ook de residentie van Georgetown-burgemeester Thomas Beall, minister van Oorlog Newton D. Baker en de voormalige Miss America Yolande Fox. Nu gecombineerd met twee andere huizen om een enorm herenhuis van 16.300 vierkante meter te creëren, is het op de markt gekomen voor 26,5 miljoen Amerikaanse dollars

 

Het weelderige complex omvat 13 slaapkamers, 13 volledige baden en 5 halve baden in de drie huizen. Het voormalige Kennedy-huis is zorgvuldig onderhouden, met originele open haarden, een indrukwekkende grote hal en een bibliotheek met houten lambrisering. Renovaties hebben een showplace-huis gecreëerd met ontwerp, armaturen en afwerkingen van de hoogste kwaliteit. Een elegante eetkamer met bladgouden plafond, een fitnessruimte, een directiekantoor en een ruime, moderne keuken zijn slechts enkele van de voorzieningen van het huis. De tweede verdieping is gewijd aan een ruime primaire suite met parketvloer, een bad van spa-kwaliteit en een eigen balkon met uitzicht op de tuin. Vier extra slaapkamers hebben een eigen badkamer en een verhoogd observatiedek biedt een fantastisch uitzicht op het pand en de omliggende stad, inclusief het Washington Monument.

De extra woningen zijn met elkaar verbonden via loopbruggen en een ondergrondse parkeerplaats. Een van de huizen beschikt over een fantastische entertainmentkamer in Italiaanse stijl en drie slaapkamers, terwijl de andere vijf slaapkamers heeft met eikenhouten visgraatvloeren, een gastronomische keuken en elegant lijstwerk. Alle drie de woningen bieden moderne luxe met behoud van hun unieke en historische karakter.

Georgetown is een chique wijk in Washington, DC, bekend om zijn federale huizen, uitstekende restaurants en luxe hotels. Nabijgelegen uitgaansgelegenheden zijn het Georgetown Waterfront Park, de chique winkels aan M Street en tal van kunstgalerijen. Het Witte Huis, het Capitool en andere beroemde bezienswaardigheden van DC liggen op slechts een paar kilometer afstand. De buurt trekt al lang notabelen aan, waaronder Francis Scott Key, Thomas Jefferson, Elizabeth Taylor en Alexander Graham Bell, slechts enkele van de beroemde bewoners. Huidige beroemdheden zijn onder meer Jeff Bezos en Henry Kissinger.

De verkoop is in handen van Jonathan Taylor, oprichter en managing partner van TTR Sotheby's International Realty.

Fotobeelden: Sean Shanahan en Elle Pouchet
Bron: TopTenRealEstateDeals.com 

Jacky
Om de nalatenschap van haar man te eren, laat first lady Jacqueline Kennedy zich slechts een week na de moord op de president interviewen. Nu te zien op Netflix.

 


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 06-04-2023

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten