HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Spaanse vastgoedmarkt weer in trek bij buitenlanders

Het afgelopen jaar is het aantal buitenlandse investeringen in Spaans onroerend goed met 27 procent gestegen.

Ondanks de economische malaise, zijn er weer lichtpuntjes te zien op de Spaanse vastgoedmarkt. Het sentiment bepaalt de trend, maar niet iedereen laat zich hier in meeslepen. Het afgelopen jaar is het aantal buitenlandse investeringen in Spaans onroerend goed met 27 procent gestegen. Dus in plaats van een afwachtende houding aan te nemen, hebben buitenlanders voor ruim 4,748 miljard euro vastgoed in Spanje verworven.

Villa model Bella van Marjal InternationalVolgens gegevens van de Bank van Spanje zijn de Spaanse buitenlandse investeringen in onroerend goed toegenomen voor het tweede achtereenvolgende jaar en niet meer gedaald tot onder de grens van 4.000 miljoen euro van drie jaar geleden. De markt heeft niet meer zo´n explosieve groei gekend sinds de ‘boom’ van het onroerend goed in Spanje.

Om de visie van de Spaanse vastgoedmarkt te verbeteren, lanceerde de vorige regering vorig jaar een ‘roadshow’ in verschillende landen om de belangstelling van internationale beleggers voor Spaans vastgoed te wekken.

Voorraad verkleinen
Het aantrekken van de interesse van buitenlandse investeerders in de Spaanse vastgoedsector is ook een doelstelling van de voorzitter van de Vereniging van Bouwers Initiatiefnemers van Spanje (APCE), Jose Manuel Galindo, die onlangs een pakket maatregelen heeft voorgelegd aan de verschillende overheden om de verkoop te stimuleren van 250.000 vakantiewoningen, om de ‘voorraad’ te verkleinen. Met de verkoop van deze woningen, een derde van het overschot, zei Galindo dat hij 50.000 miljoen euro bij elkaar kon krijgen. Een soortgelijk bedrag aan middelen moet de bank verstrekken voor de nieuwe kapitaalvereisten die nodig zouden zijn als er een verdere verslechtering plaatsvindt van onroerend goed activa.
Opmerking Mondi
De onverkochte woningen uit de 'grote voorraad' zijn niet per definitie de krenten uit de pap. Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een woning in het buitenland, laat u zich dan goed adviseren en begeleiden en ga zeker het wiel niet opnieuw uitvinden. 
Geraadpleegde bronnen: ElConfidencial.com, CincoDias.com, GlobalEdge.co.uk

Landendossier    Aanbevolen boeken en naslagwerken Spanje
Landendossier SpanjeMeer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Spanje

Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!
 Wonen en kopen in Spanje  Vakwoordenboek Spaans onroerend goed  Juridische tips over wonen en werken in Spanje Emigreren naar Spanje 

Het Mondi lidmaatschap; uw voordelen op een rij
Het Mondi lidmaatschap is bijzonder aan te bevelen voor (toekomstige) eigenaren van een woning of beleggingsobject in het buitenland. Of u zich nu in de oriëntatiefase bevindt, al een woning hebt aangekocht of deze weer wilt gaan verkopen, u zult ongetwijfeld veel vragen hebben en willen weten welke juridische, fiscale, financiële en praktische consequenties uw beslissing heeft.
Mondi helpt en adviseert leden ook persoonlijk voor, tijdens en na de aanschaf van een woning in het buitenland. Ook met diplomatieke interventie is Mondi steeds vaker in staat eventuele geschillen op te lossen tegen een relatief geringe vergoeding.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 06-06-2012

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten